Kona Electric, autonomie și preț în România

Autor: EVmarket Romania
hyundai kona electric facelift

Kona Electric este disponibil în România la un preț de pornire de 38.800 euro cu TVA inclus, în varianta de 136 CP, cu bateria de 39,2 kWh și nivelul de echipare Highway.

Față de prețul de listă, rețeaua Hyundai Auto România oferă uneori reduceri.

Versiuni și prețuri Kona Electric

 • Versiunea cu baterie de 64 kWh – 204 CP (150 kW), viteza maxima de 167 km/ h – oferă o autonomie de 484 de kilometri (conform WLTP). Prețul de pornire este de 43.200 euro cu TVA.
 • Bateria de 39,2 kwh – 136 CP (100 kW), viteza maxima de 155 km/ h – oferă o autonomie de 305 kilometri (WLTP). Prețul de pornire este de 38.800 euro cu TVA.

Conectat la un încărcător rapid de 100 kW, acumulatorul de 64 kWh poate fi încărcat până la 80% în 54 min. Cu încărcătorul on-board de 10,5 kW care funcționează la curent alternativ (AC), pentru pachetul cu baterie de 64 kWh, procesul durează 7 h 30 min, respectiv 4 h 50 min pentru cea de 39,2 kWh.

Galerie foto

V-ar putea interesa și:

Motorizări Hyundai Kona Electric

Modelul Kona Electric beneficiază de două variante de propulsoare: cu bateria de 64 kWh, modelul are 204 CP și un cuplu de 395 Nm. Timpul de accelerație de la 0 la 100 km/ h este de 7,6 sec.

Pentru versiunea de bază, capacitatea bateriei este de 39,2 kWh, iar motorul de 136 CP.

Modulul shift-by-wire permite funcționarea optimă a trenului de rulare electric. Cu ajutorul sistemului reglabil de frânare regenerativă, conducătorul auto are posibilitatea de a ajusta intensitatea frânării regenerative utilizând padelele aflate în spatele volanului. Sistemul recuperează energia atunci când este posibil.

V-ar putea interesa și:

Design Kona Electric

Hyundai Kona Electric adoptă același design caracteristic modelului Kona pe carburant. Grila închisă, elementul diferențiator, conferă un aspect remarcabil, fiind încadrată de blocurile optice duble și de luminile de zi cu LED poziționate deasupra farurilor cu LED. Jantele din aliaj de 17 inchi, plafonul în două tonuri, alături de gama de 7 nuanțe pentru caroserie, oferă multiple opțiuni de personalizare.

V-ar putea interesa și:

Noul model electric vine cu o gamă variată de dotări:

 • sistemul de infotainment cu display central de 10,25 inch, care integrează navigația, funcțiile media și cele de conectivitate (Apple CarPlay și Android Auto)
 • încărcare wireless
 • un ecran de bord de 7 inchi, pe care sunt afișate detalii despre condus și despre performanțele autovehiculului,
 • Head-Up Display.

kona electric

Pachetul Hyundai SmartSense pentru Kona Electric include:

 • sistem de avertizare în cazul unei coliziuni frontale cu detectarea pietonilor,
 • pilot automat inteligent,
 • sistem de monitorizare a unghiului mort,
 • sistem de atenționare a conducătorului auto,
 • sistem de asistență la menținerea benzii de rulare,
 • sistem de avertizare a unei coliziuni la deplasarea în marșarier.
Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare