Hyundai vrea ca mașinile electrice să se încarce singure

Autor: Dan Vache
hyundai

Hyundai a prezentat anul acesta un sistem de încărcare automată a vehiculelor electrice, care speră să fie utilizat în anul 2025 pentru modelele sale. Încărcarea mașinilor electrice Hyundai va fi făcută wireless, fără fir.

Mașinile electrice Hyundai cu încărcare automată vor avea sistemul Automated Valet Parking.

Împreună cu Kia, Hyundai intenționează să comercializeze „autovehicule inteligente” începând din 2021, cu scopul de a lansa mașini autonome până în 2030.

Sistemul de încărcare automată a mașinilor electrice, cu ajutorul sistemului de parcare automată, va oferi un confort șoferilor întrucât aceștia se vor confrunta cu o supraaglomerare a stațiilor de încărcare, din cauza numărului mare de vehicule electrice existente pe piață peste câțiva ani.

V-ar putea interesa și:

Sistemul Automated Valet Parking va primi comenzi cu ajutorul unui smartphone și va ghida vehiculele către stațiile de încărcare.

După ce vor fi încărcate complet, mașinile vor fi mutate din stațiile de încărcare într-un loc de parcare din apropiere pentru a permite alimentarea altor vehicule electrice care așteaptă eliberarea unei astfel de stații.

Atunci când șoferul îi solicită vehiculului autonom să vină, acesta va porni către locația în care se află șoferul.

Model Hyundai cu încărcare wireless și parcare automată

Procesul are loc prin comunicarea dintre vehiculul electric, sistemul de încărcare și conducătorul auto. Sistemul de parcare inteligentă va comunica permanent către vehicule locurile disponibile și punctele pentru încărcare. În momentul în care mașina electrică va fi la încărcat, sistemul va actualiza în timp real autonomia vehiculului.

V-ar putea interesa și:

Spre deosebire de mașinile convenționale, care sunt alimentate în câteva minute în benzinării, mașinile electrice au un timp de încărcare mai mare, însă pot fi lăsate la încărcat acolo unde faci opriri: la mall, supermarket, hotel, în parcări publice, acasă sau în stații peco.

Hyundai și Kia vor să comercializeze în 2025 mașini cu tehnologii autonome de nivel 4.