Noul Fiat Panda ajunge pe piață în 2024. Va avea și o versiune electrică

Autor: Dan Vache
fiat Centoventi - fiat panda concept

Producătorul italian de automobile Fiat va lansa cea de-a patra generație a modelului Fiat Panda în 2024. Acesta va avea și o variantă electrică accesibilă, configurabilă chiar și la nivel de baterii.

Pentru că italienii își doresc ca noul Fiat Panda să fie cât mai accesibil în versiunile pe benzină, modelul va deveni un concurent puternic pentru Dacia Sandero Stepway.

Actualul Panda este aflat la cea de-a treia generație și a fost lansat în 2011. Modelul a fost disponibil și în variantele Panda Cross / City Cross, 4×2 și 4×4.

Prețuri și specificații Fiat 600e

Pentru noul Panda, Fiat va utiliza probabil arhitectura E-CMP dezvoltată de compania-mamă Stellantis. Platforma este folosită deja și pentru modelele Peugeot E-208 și Opel Corsa Electric, permițând o autonomie de aproximativ 350 km.

Acest lucru înseamnă că noua generație Panda va crește semnificativ în dimensiuni, având 4 metri lungime. Prin urmare, va fi încadrat în segmentul B.

Foto: concept Fiat Centoventi

Autonomie Fiat Panda electric – până la 500 de km

Fiat vrea o mașină electrică citadină care iese din fabrică într-o singură culoare, dar care poate fi personalizată ulterior printr-o serie de opțiuni. Chiar și la nivel de baterie. Acesta poate varia ca număr de module, oferindu-le clienților o autonomie care poate crește de la 100 la 500 de kilometri.

Priza de încărcare este așezată și ea într-un loc inedit: sub parbriz, într-o zonă centrală despre care Fiat susține că e ușor de accesat indiferent de locul în care se află stația în raport cu poziția de parcare a mașinii.

V-ar putea interesa și:

Noul Fiat Panda va avea un design inspirat de către conceptul Centoventi, prezentat în 2019. Cu o formă inconfundabilă de crossover urban dominat de linii puternice și angulare, conceptul Centoventi ne propune detalii și linii diferite față de actuala generație Panda.

Noua generație Fiat Panda va fi dezvăluită oficial în pe 11 iulie 2024, odată cu împlinirea a 125 de ani de existență a mărcii italiene.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare