SsangYong Korando e-Motion: autonomie și preț

Autor: Cosmin Lixandru
SsangYong Korando e-Motion electric

SsangYong Korando e-Motion, versiunea electrică a SUV-ului compact Korando, are un preț de pornire în România de 37.250 euro cu TVA în echiparea Style și de 44.850 euro cu TVA în echiparea Premium, cu 4.000 euro mai mic decât anul trecut.

Cel mai vechi constructor auto din Coreea de Sud vrea să aibă în gamă cel puțin trei modele electrice, iar Korando e-Motion este primul dintre acestea. Cel de-al doilea model electric va fi un SUV de dimensiune medie, iar cel de-al treilea va fi un pick-up cu emisii zero.

Trecerea la electrificare a SUV-ului nu a avut ca rezultat o reproiectare amplă a caroseriei pe care o utilizează pentru motorizările diesel sau pe benzină. De aceea, SsangYong Korando e-Motion se diferențiază doar prin câteva elemente de design specifice automobilelor electrice, cum ar fi o grilă mai aerodinamică, o nouă aranjare a farurilor de ceață, roți aerodinamice (215/65 R17) și noi finisaje albastre în jurul exteriorului mașinii pentru a evidenția că este un model electric.

TOP 15 cele mai ieftine mașini electrice din România

SsangYong Korando e-Motion este un concurent cu Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro și MG ZS EV.

SsangYong Korando electric

Autonomie SsangYong Korando e-Motion

Motorul electric al SsangYong Korando e-Motion, montat pe puntea față, are o putere maximă de 190 CP.

Timpul de accelerație de la 0 la 100 de km/h are loc în 8,4 secunde. Viteza maximă este limitată la 156 km/h.

Bateria are o capacitate brută de 61,5 kWh (netă 56 kWh) și îi oferă SUV-ului electric o autonomie de 340 de km WLTP.

Bateria descărcată complet poate fi încărcata la o capacitate de 100% în aproximativ 11 ore (7kW).​ Cu ajutorul unui încărcător DC (100 kW), puteți încărca bateria la o capacitate de 80% în circa 33 de minute, iar cu un încărcător de 55 KW în 54 de minute.

V-ar putea interesa și:

SUV-ul are 7 ani garanție sau până la 150.000 Km.

Dimensiuni

SUV-ul are 4465 mm lungime, 1870 mm lățime, 1635 mm înălțime și un ampatament de 2675 mm. Garda la sol este de 17 cm.

În ceea ce privește spațiul de încărcare, portbagajul are o capacitate de 551 de litri.

Tehnologii

  • Deep control, sistemul avansat de conducere autonomă de la Ssangyong​ Motors, folosește o cameră video și radarul pentru a analiza în permanență​ traficul din fața și din jurul vehiculului, iar în situații periculoase este capabil să​ acționeze pentru prevenirea unui accident.
  • Sistemul unității electrice de frânare – Electric Brake Unit (EBU) include toate funcțiile controlului electronic​ al stabilității – Electronic Stability Control (ESC).
  • Cruise control inteligent adaptiv
  • Recunoașterea semnelor de circulație
  • Fază lungă inteligentă
  • Frânare de urgență autonomă
  • Asistență pentru menținerea benzii de rulare

SsangYong  a început să lucreze la următorul model complet electric: un SUV electric de dimensiuni medii numit intern SsangYong J100.

V-ar putea interesa și:

Înființat în 1954, constructorul se află în proprietatea indienilor de la Mahindra & Mahindra, care dețin 74% din acțiuni.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn