Ce autonomie și performanțe are noul BMW X1 Plug-in Hybrid

Autor: Cosmin Lixandru
bmw x1 plug-in hybrid

Noul BMW X1 va fi disponibil, după lansarea din octombrie 2022, în versiunea electrică – BMW iX1 și hibrid cu reîncărcare la priză – BMW X1 Plug-in Hybrid (BMW X1 xDrive25e, BMW X1 xDrive30e).

Autonomie și performanțe noul BMW X1 Plug-in Hybrid

BMW X1 Plug-in Hybrid xDrive30e va avea 326 CP și va atinge 100 km/h în 5,7 secunde, în timp ce BMW X1 xDrive25e va avea 245 CP și va atinge 100 km/h în 6,8 secunde.

Ambele modele plug-in au un motor electric 177 CP (130 kW) care propulsează roțile din spate combinat cu un motor pe benzină cu trei cilindri 150 CP (110 kW) care antrenează roțile din față prin transmisia Steptronic cu șapte trepte cu dublu ambreiaj.

BMW X1 hibrid plug-in are o baterie cu o capacitate netă de 14,2 kWh, care oferă o autonomie electrică de până la 78 – 89 de kilometri în ciclul WLTP. 

Bateria poate fi reîncărcată complet în 2,5 ore (capacitatea maximă de încărcare este acum de până la 7,4 kW).

Noul BMW X1 va fi construit la uzina BMW Group din Regensburg, inclusiv în variantă electrică. Bateriile de înaltă tensiune și toate celelalte elemente ale tehnologiei BMW eDrive din a cincea generație vor fi fabricate la uzina BMW Group din Dingolfing.

Dimensiuni și dotări BMW X1

Noul BMW X1 a crescut în dimensiuni în comparație cu predecesorul, cu 53 de milimetri lungime, până la 4.500 de milimetri, cu 24 de milimetri în lățime până la 1.845 de milimetri și cu 44 de milimetri în înălțime la 1.642 de milimetri. Ampatamentul este cu 22 de milimetri mai lung, fiind acum de 2.692 de milimetri.

Noul SAV are o capacitate de încărcare de 540 de litri, cu 35 de litri mai mult decât predecesorul său.

Standard pentru toate nivelurile de echipare sunt patru porturi USB-C, o priză de alimentare 12 V atât în ​​consola centrală, cât și în zona de încărcare și o interfață Bluetooth.

Sistemul de navigaţie BMW Maps, un volan Sport din piele, climatizarea automată inteligentă în două zone şi un senzor de ploaie cu activare automată a farurilor sunt dotări standard la noua generaţie BMW X1.

V-ar putea interesa și:

Opțional este disponibil un sistem audio premium Harman Kardon de 205 W cu 12 difuzoare și tweetere. Există, de asemenea, o cameră în interior, care permite proprietarului să trimită fotografii din interior pe smartphone-ul său și, de asemenea, să verifice interiorul mașinii prin intermediul funcției de la distanță a aplicației My BMW.

BMW Live Cockpit Plus este disponibil standard. Bazat pe sistemul de operare BMW 8, acesta cuprinde ecran central curbat BMW cu grafica şi structura de meniu de ultimă generaţie, împreună cu Asistentul Personal Inteligent BMW, care acum a dobândit abilităţi suplimentare.

Grupul de ecrane complet digitale este format din monitorul de informaţii de 10,25 ţoli (26,04 cm) şi display-ul central cu diagonala ecranului de 10,7 ţoli (27,18 cm).

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn