Noul BMW Seria 2 Active Tourer, versiuni plug-in hybrid

Autor: Dan Vache
BMW Seria 2 Active Tourer

Cea de-a doua generație a monovolumului BMW Seria 2 Active Tourer a primit două versiuni plug-in hybrid.

Noul BMW Seria 2 Active Tourer dispune de un set de sisteme de propulsie avansate. Motoarele termice actualizate reduc consumul de combustibil şi emisiile. Transmisia Steptronic cu dublu ambreiaj are şapte trepte și este în standard pentru toate variantele de model.

BMW Seria 2 Active Tourer: siteme de propulsie hibride

O nouă versiune a tehnologiei mild-hybrid 48V îşi face debutul la BMW 223i Active Tourer şi BMW 220i Active Tourer. Motorul electric starter-generator integrat acum în cutia de viteze automată completează motorul termic printr-o creştere a puterii de 14 kW/19 CP.

Noul BMW 223i Active Tourer are o putere de 160 kW/218 CP (generată împreună de motorul termic de 2 litri 150 kW/204 CP şi sistemul de propulsie electric de 14 kW/19 CP), iar BMW 220i Active Tourer dezvoltă 125 kW/170 CP (generat în comun de motorul termic de 115 kW/156 CP şi de sistemul de propulsie electric de 14 kW/19 CP). De asemenea, disponibil de la lansare este BMW 218i Active Tourer (1,5 litri benzină 136 CP).

 Propulsorul diesel este cel de 2 litri 150 CP și 360 Nm cuplu.

Precizia şi agilitatea direcţiei au fost îmbunătăţite prin actualizări specifice pentru puntea faţă cu un braţ transversal şi puntea spate cu triplu braţ. Funcţia de control al patinării roţilor faţă ARB, disponibilă standard, îmbunătăţeşte atât tracţiunea, cât şi stabilitatea direcţională.

Producția BMW iX și i4 pentru următoarele luni a fost alocată

Sistemul de frânare integrat este o altă caracteristică nouă, precum şi amortizarea suplimentară cu răspuns variabil în funcţie de cursă pentru puntea faţă.

Suspensia M adaptivă opţională include amortizare selectivă în funcţie de frecvenţă, direcţie sport şi o coborâre cu 15 milimetri a gărzii la sol.

BMW Seria 2 Active Tourer

Cu spătarele spate în poziţia lor de încărcare, capacitatea portbagajului creşte cu până la 90 de litri. De asemenea, scaunele spate pot să culiseze înainte cu până la 13 centimetri. Aceasta şi spătarele scaunelor spate divizate/rabatabile în raport 40:20:40 oferă un compartiment de încărcare care poate fi utilizat pentru o multitudine de scopuri.

Cel mai puternic laser din lume a găzduit lansarea BMW iX

Capacitatea portbagajului este de 470-1.455 litri la BMW 218i Active Tourer şi BMW 218d Active Tourer şi de 415-1.405 litri la BMW 220i Active Tourer şi BMW 223i Active Tourer. Operarea automată a hayonului este dotare standard, în timp ce sistemul de remorcare acţionat electric poate fi comandat opţional.

O gamă extinsă de sisteme de condus automatizat şi parcare

Cea mai mare selecţie de sisteme de condus automatizat şi parcare oferită până acum pentru un model BMW din segment compact este disponibilă pentru noua generaţie a BMW Seria 2 Active Tourer.

Specificaţia standard include tempomat cu funcţie de frânare. Aceasta din urmă reacţionează acum şi la traficul care se apropie la virarea la stânga, dar şi la pietoni şi biciclişti la virarea la dreapta. Asistentul de parcare, inclusiv camera de asistare la marşarier şi asistentul de marşarier, reprezintă o altă echipare standard.

Opţiunile includ asistentul de control al direcţiei şi al benzii, tempomatul automat cu funcţie Stop&Go, navigaţie activă, funcţia de avertizare la ieşire, BMW Head-Up Display şi funcţiile Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder şi Remote Theft Recorder.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn