Ce preț are Ford Capri – crossover coupe electric

Autor: Cristian Gubandru
Ford Capri

Ford a prezentat noul crossover coupe electric Ford Capri, renașterea unui model legendar care intră în lumea mașinilor electrice.

Ford Capri este bazat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, la fel ca Ford Explorer. Ford Capri electric este fabricat la uzina Ford din Köln, Germania. Acolo se produce și noul Ford Explorer electric.

Specificații Ford Capri

  • RWD Extended Range: motor electric pe puntea spate, cu 286 CP, baterie de 77 kWh și autonomie de 628 km. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde, 0-100 km/h in 6,4 secunde: Preț de listă 50.000 euro cu TVA.
  • AWD Extended Range: bateria are 79 kWh, autonomie 592 de km, 340 CP, 0-100 km/h in 5,3 secunde: Preț de listă 55.500 euro cu TVA.

Prin programul Rabla Plus, Capri Extended Range RWD (286 CP) are un preț de 41.900 de euro cu TVA.

În versiunea cu autonomie extinsă, cu un motor de 286 CP pe puntea spate, Capri poate parcurge peste 620 km cu o singură încărcare.

Puterea maximă de 340 CP îi permite o accelerație 0-100 km/h în 5,3 secunde.

Bateria versiunii AWD cu două motoare are o capacitate de 79 kWh și permite o viteză maximă de încărcare de 185 kW.

Bateria de 79 kWh se poate încărca de la 10 la 80% în doar 28 de minute.

Design

Ford Capri electric

Designul remarcabil scoate în evidență linii și elemente clasice ale legendarului model Capri, evidențiate în culori puternice și atractive, precum Vivid Yellow și Blue My Mind. Interiorul propune o atmosferă minimalistă și digitală, cu materiale moi la atingere și scaune față sculptate dintr-o singură piesă.

În dotarea de serie au fost incluse dotări precum acces și pornire fără cheie, scaune față și volan încălzite, control al climatizării cu două zone și scaun șofer cu funcție de masaj și memorie.

Lista de mașini electrice fabricate în China care se vor scumpi

Tehnologia Ford pentru integrarea sistemului multimedia SYNC Move permite ca ecranul central de 14,6 inch să culiseze în sus și în jos pentru a oferi cel mai confortabil unghi de vizualizare sau pur și simplu pentru a se potrivi cu stilul.

interior Ford Capri electric

Telefoanele mobile inteligente se integrează perfect folosind tehnologia fără fir, atât pentru Android Auto, cât și pentru Apple CarPlay. De asemenea, în echiparea de bază este posibilă și încărcarea fără fir a dispozitivelor mobile.

Pentru o escapadă perfectă, Capri oferă un spațiu de încărcare de până la 572 de litri, o podea reglabilă pentru portbagaj, o MegaConsolă de 17 litri în cotiera față în care încape chiar și un laptop, dar și un spațiu secret și securizat pentru depozitare, denumit Private Locker.

Pachetul tehnologic include 12 senzori ultrasonici, 5 camere și 3 radare care susțin sisteme avansate de asistență, printre care Assisted Lane Change și Clear Exit Warning.