BMW Concept XM prefigurează cel mai puternic BMW de serie

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
BMW Concept XM

BMW Concept XM va fi prezentat la ediţia 2021 a expoziţiei Art Basel Miami Beach. BMW M GmbH prezintă în premieră mondială un nou concept de automobil expresiv. Modelul de serie – BMW XM – va fi construit de la sfârşitul anului 2022 la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA.

BMW Concept XM înseamnă cel mai puternic automobil BMW M vi fi cel mai puternic automobil fabricat vreodată de BMW în serie, cu startul producţiei programat la sfârşitul anului viitor.

În acelaşi timp, BMW Concept XM pune în centrul atenţiei aspectele remarcabile ale mărcii M. Electrificarea stă la baza unei experienţe extraordinare de condus, care îi permite conducătorului să ruleze în linişte sau să se bucure de plăcerea înaltei performanţe în stil M.

BMW Concept XM

BMW Concept XM oferă o avanpremieră asupra noului design al părţii frontale pentru viitoarele modele BMW din clasa de lux. De asemenea va prezenta publicului o abordare avangardistă şi distinctivă a designului modelului BMW X şi o formă complet nouă de lux şi o nouă experienţă a spaţiului interior.

BMW M va prezenta primul său automobil de sine stătător după legendarul BMW M1 în anul în care sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare. BMW XM va fi disponibil doar în versiune plug-in hybrid şi exclusiv ca model M.

Noul BMW Seria 2 Active Tourer, versiuni plug-in hybrid

Stilul exterior plin de forţă al Concept XM reflectă atributele de performanţă ale maşinii: dinamică, agilitate şi precizie, plus o autonomie electrică de până la 80 km.

Noul sistem de propulsie M Hybrid de la BMW Concept XM reuneşte un motor V8 şi un motor electric de înaltă performanţă pentru a dezvolta o putere maximă de 550 kW/750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm.

BMW Concept XM ilustrează cum BMW M GmbH alege un drum distinctiv în segmentul de lux. Exteriorul maşinii se concentrează pe prezenţă şi atracţie extrovertită.

În interior, o abordare specială a cockpitului axat pe conducător pentru care modelele M sunt renumite se întâlneşte cu un design complet nou al compartimentului din spate: cu scaunele sale confortabile şi tapiţeria sculpturală iluminată, conceptul M Lounge oferă pasagerilor un refugiu de lux.

BMW Concept XM

DCC086

BMW Concept XM lansează noul design progresiv al părţii frontale

BMW Concept XM lansează noul design progresiv al părţii frontale pentru modelele de lux ale BMW, a cărui versiune va fi prezentată pentru prima dată în 2022, ca parte a ofensivei de modele BMW în segmentul de lux.

Farurile au fost împărţite în două module separate, o nouă caracteristică de design care creează un aspect vizual captivant. Semnătura luminilor de zi în modulul superior subţire, cu stil clar, este deosebit de elegată.

Grila orizontală se plasează cu încredere între faruri şi se îngustează spre marginile exterioare, producând un contur aproape octogonal care subliniază caracterul dinamic al părţii frontale. Elementele negre ale grilei sunt incluse într-un contur cu forme elaborate şi par aproape să plutească liber într-o suprafaţă neagră lucioasă. Barele duble în stil M din interiorul grilei amplifică percepţia lăţimii automobilului.

Iluminarea atractivă a conturului pune în evidenţă grila cu un efect fin, astfel încât compoziţia uimitoare a gilei duble şi a luminilor de zi să poată fi recunoscută imediat şi în întuneric.

Noul logo XM de pe grilă şi prizele de aer mari sunt un indiciu asupra puterii motorului V8, care se asociază cu motorul electric pentru a forma sistemul M Hybrid.

Ecran central curbat BMW cu interfaţă de utilizator specifică M

Bazată pe cea mai recentă generaţie BMW iDrive, versiunea specifică M a sistemului de control/operare transpune caracterul de înaltă performanţă al BMW Concept XM în lumea digitală.

BMW Concept XM

Prezentat în cele trei culori M familiare, interfaţa de utilizator se pretează perfect pentru o experienţă de condus sportiv.

V-ar putea interesa și:

Printr-o atracţie estetică deosebită vizualizează modurile sistemului de propulsie hibrid, precum şi modul de condus pur electric. Ecranul central curbat BMW oferă scena perfectă pentru a evidenţia acest design personalizat şi previzualizează interfaţa de utilizator care va aduce un plus de intensitate experienţei de condus la toate viitoarele modele BMW M.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare