Mazda Iconic SP, un concept japonez hibrid

Autor: Cristian Gubandru
concept Mazda Iconic SP

Producătorul auto japonez Mazda prezintă un nou model concept sport compact, Iconic SP, care îmbină un sistem de propulsie rotativ cu două rotoare cu o platformă EV, o abordare a sistemului de propulsie lansată odată cu noua Mazda MX-30 R-EV. Mazda Iconic SP este o mașină sport hibridă a viitorului cu motor rotativ.

În cadrul Salonului Mobilității din Japonia, alături de premiera modelului MX-5 2024, Mazda a prezentat Mazda Iconic SP. Conceptul dispune de un motor cu două rotoare care încarcă bateriile pentru a oferi 365 de cai putere.

 Ideea unui sistem EV rotativ cu două rotoare ar oferi un motor extrem de adaptabil, cu o configurație flexibilă și capacitatea de a folosi o varietate de combustibili, inclusiv hidrogen, ceea ce îl face o tehnologie unică pentru Mazda, ideală pentru dotarea modelelor sport. Iar dacă bateria este încărcată cu electricitate derivată din energie regenerabilă, este posibilă funcționarea într-o stare potențială de neutralitate a emisiilor de carbon.

Președintele și directorul general Mazda, Masahiro Moro, a declarat:

„Noi iubim MX-5 și lumea iubește MX-5. Suntem hotărâți, în era electrificării, să păstrăm vie bucuria de a conduce pe care MX-5 o reprezintă, iar Mazda Iconic SP, cu sistemul de propulsie EV cu generator de energie rotativ dublu, este soluția noastră ideală.

 

Un ideal pentru al cărei lansări vom munci din greu. Mazda va crea întotdeauna vehicule care să le reamintească oamenilor că mașinile sunt o bucurie pură și o parte indispensabilă a vieții lor.”

Alături de Mazda Iconic SP, la standul Mazda sunt expuse mai multe versiuni ale simbolului mărcii Mazda, inclusiv cel mai recent MX-5 – o actualizare semnificativă a celei de-a patra generații a modelului, cu noi faruri și stopuri LED, alături de modificări la interior pentru a îmbunătăți și mai mult experiența la volan.

Specificații Mazda Iconic SP

  • Lungime totală x lățime x înălțime (mm) – 4.180 × 1.850 × 1.150
  • Ampatament (mm) – 2.590
  • Greutate (kg) – 1.450
  • Putere maximă (CP) – 370
  • Raport putere-greutate – 3,9

Foto: interior Mazda Iconic SP

V-ar putea interesa și:

Iconic SP este un concept sport compact conceput pentru a se adapta la o nouă eră și arată angajamentul continuu al companiei față de crearea de produse care să satisfacă dragostea clienților pentru condus și mașini.

Conceptul are un centru de greutate scăzut pentru a oferi performanțe de manevrabilitate excelente. Proporțiile sale unice sunt posibile datorită capotei joase, obținută prin montarea motorului rotativ ușor și compact în centrul mașinii.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare