Chinezii de la BeyonCa prezintă conceptul electric Gran Turismo Opus 1

Autor: Dan Vache
BeyonCa GT Opus 1

Producătorul premium de vehicule electrice inteligente BeyonCa din China și-a anunțat debutul global prezentând conceptul electric BeyonCa Gran Turismo Opus 1, un viitor concurent pentru Porsche Taycan. Mașina electrică este proiectată de fostul șef de design Skoda și Bentley, Dirk van Braeckel.

BeyonCa este un nou startup cu sediul în China, cu un centru de design în Germania și un centru de dezvoltare AI în Singapore, condus de fostul șef al Volkswagen China și actual CEO al Renault China, Soh Weiming.

BeyonCa Gran Turismo Opus 1

Noua companie de automobile electrice BeyonCa se așteaptă să lanseze primul său model produs în serie în 2024. Opus 1 măsoară 5,2 metri lungime și are un ampatament de 3 metri.

beyonca gran turismo opus 1

Versiunea de producție a Gran Turismo Opus 1 va avea un acumulator de 130 kWh și arhitectura de încărcare de 800 de volți, capabilă de încărcare rapidă de 300 kW. Prețul este estimat la 140.000 de dolari.

BeyonCa vrea ca mașina electrică să vină cu un cockpit cu inteligență artificială, care monitorizează starea de sănătate a pasagerilor în timp real și va opri automat vehiculul dacă sunt detectate simptome de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral sau oboseală a șoferului. În plus, mașina va oferi primul serviciu medical cloud din lume – un medic va apărea virtual pe ecranul de infotainment al vehiculului.

V-ar putea interesa și:

„Vom integra tehnologii avansate pentru a trece de la o metodologie bazată pe funcții la o metodologie bazată pe scenarii. Utilizatorii se vor bucura de valoarea reală a serviciilor în mașină, în jurul mașinii și dincolo de mașină, ” a declarat Weiming Soh, fondator și președinte al BeyonCa.

BeyonCa are birouri în cinci orașe din trei țări, inclusiv trei birouri de cercetare și dezvoltare în China, un centru de design în Munchen și un birou din Singapore, care va deveni un centru de cercetare și dezvoltare. Compania chineză este susținută de Renault și Dongfeng Motor.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn