Toyota bZ3 este cel de-al doilea model din gama de vehicule electrice bZ

Un sedan electric cu baterie dezvoltat prin colaborarea Toyota, BYD și FAW Toyota

Autor: Cristian Gubandru
toyota bz3

Toyota Motor Corporation (Toyota) a anunțat că va produce sedanul Toyota bZ3, al doilea model din gama de vehicule electrice bZ.

Toyota bZ3 este un sedan electric dezvoltat în comun pentru piața chineză de către BYD TOYOTA EV TECHNOLOGY – o societate mixtă înființată de Toyota și BYD Company – și FAW Toyota Motor (FAW Toyota).

Acesta va fi produs și vândut prin intermediul rețelei de dealeri FAW Toyota.În dezvoltarea bZ3, Toyota, BTET și FAW, Toyota au lucrat îndeaproape pentru a oferi cele mai bune produse clienților din China, cea mai mare piață de vehicule electrice din lume.

Peste 100 de ingineri Toyota din departamentele de proiectare, producție, inginerie și control al calității au participat la dezvoltare, lucrând la unison cu inginerii de la BYD și FAW Toyota.

BYD s-a specializat în baterii și alte tehnologii de bază pentru vehicule electrificate, inclusiv e-Platform 3.0, încă de la înființarea sa în 1995.

FAW Toyota a oferit produse și servicii din ce în ce mai bune clienților din China încă de la înființarea sa în 2000. Compania este binecunoscută pentru gama sa extinsă de produse și capacitatea unică de producție, vânzări și servicii. Până în prezent, volumul cumulat al vânzărilor FAW a ajuns la zece milioane de unități. Pe baza facilităților și tehnologiilor sale, compania produce acum produse energetice noi, inclusiv seria Toyota bZ.

Toyota bZ3 oferă clienților o experiență auto inedită bazată pe trei cuvinte cheie: electrificat, dinamic și plăcut.

Autonomie Toyota bZ3

Modelul electric Toyota bZ3 are o autonomie de peste 600 km. Sistemul de electrificare combină bateria litiu-ion LFP de la BYD folosind fosfat de litiu și fier și tehnologiile extinse de electrificare de la Toyota.Structura bateriei, sistemele de răcire, control și monitorizare a siguranței au fost toate proiectate pentru această mașină.

În plus, Toyota și-a valorificat expertiza în electrificare pentru a reduce degradarea bateriei, cu obiectivul de dezvoltare de a asigura o capacitate de 90% chiar și după zece ani.

Toyota bZ3 folosește platforma vehiculului e-TNGA pentru a obține o conducere mai plăcută, inclusiv performanțe mai receptive, cu un centru de greutate scăzut și o stabilitate excelentă de manevrabilitate.

toyota bz3

Poziția de conducere este configurată pentru a minimiza încordarea musculară, pentru a reduce oboseala pe distanțe lungi și pentru a crea o experiență plăcută de condus. Mișcarea, întoarcerea și oprirea au fost reglate fin. Rezultatul este o călătorie mai confortabilă atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Ce preț are SUV-ul electric japonez Toyota bZ4X prin Rabla Plus 2022

Conceptul de dezvoltare al Toyota bZ3 este Family Lounge, bazat pe ideea că mașinile oferă un spațiu pentru a vă bucura de timp cu familia și prietenii, mai degrabă decât să fie doar un mijloc de transport. Cu un accent centrat pe oameni, Toyota pune accent pe un spațiu interior coerent și confortabil cu caracteristici digitale îmbunătățite integrate perfect în interiorul cabinei.

Vehiculul are formatul de design asemănător cu un rechin-ciocan al seriei Toyota bZ. Are o silueta relaxată, combinând ampatamentul lung al unui pachet specific vehiculelor electrice cu cabina lungă a unui fastback.

În plus, exteriorul emană stabilitate și putere și prezintă un profil extrem de modulat și elegant, care sugerează un sentiment liniar de viteză.

V-ar putea interesa și:

Colțurile barei de protecție subliniază ghidajele de aer și perdele de aer care iau în considerare fluxul de aer, în timp ce mânerele plate ale ușilor, roțile din aluminiu și bara de protecție spate au o formă specială pentru a reduce rezistența aerului.

Interiorul dispune de sistemul Digital Island care integrează un afișaj central vertical mare cu o consolă de tip tavă. Pe lângă încărcarea fără fir, integrează funcții pentru conectarea smartphone-urilor și multimedia, oferind o nouă experiență clienților. Aerul condiționat, muzica și alte comenzi sunt, de asemenea, integrate în afișajul mare.

Specificații Toyota bZ3

  • Lungime 4.725 mm
  • Latime 1.835 mm
  • Înălțime 1.475 mm
  • Ampatament 2.880 mm
  • Valoarea CD 0,218
  • Capacitate de locuri 5
  • Tip baterie Baterie litiu-ion (LFP)

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare