Ce mașini electrice vor construi bulgarii de la SIN CARS în România

Cum arată mașinile electrice pe care bulgarii le vor construi în Giurgiu

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
SIN CARS L City

Producătorul bulgar de mașini sport și vehicule electrice SIN CARS Industry se așteaptă să obțină cel puțin 100 de milioane de euro pe bursa din Amsterdam pentru a finanța construcția unei noi fabrici în România, la Giurgiu, scrie SeeNews.

La începutul acestei luni, SIN CARS a lansat o ofertă de acțiuni în Bulgaria, cu scopul de a-și majora capitalul până la 34,2 milioane de leva (17,59 milioane dolari/17,49 milioane de euro) de la 20,5 milioane de leva. În acest scop, compania va emite până la 13,7 milioane de acțiuni la un preț de 1,14 leva per acțiune.

Majorarea de capital în curs de desfășurare va ajuta producătorul să își mărească capacitatea la fabrica existentă din Ruse, Bulgaria și să onoreze comenzile pentru mașini electrice anul viitor.

SIN CARS L City

SIN CARS își propune să realizeze vânzări sustenabile de mașini electrice în 2023 și să mărească producția cu noua fabrică din România, care va produce vehiculele electrice L CITY.

Firma a semnat deja un acord-cadru cu reprezentanții municipiului Giurgiu din România pentru a preciza detalii legate de următoarea etapă a proiectului. Această etapă implică lucrările și obținerea autorizației de construire.

SIN CARS a primit 70 ha de teren în Giurgiu

Fabrica din România va fi construită în patru etape, pe o suprafață totală de 70 ha în Giurgiu, orașul românesc situat vizavi de orașul bulgar Ruse de peste Dunăre, unde bulgarii au deja o fabrică.

SIN CARS L City

Proiectul face parte din planurile companiei de extindere treptată în următorii zece ani, decât de relocare a operațiunilor în România. Producția în Ruse va continua.

„De multă vreme am căutat să construim o nouă uzină la Ruse sau în localitățile din apropiere, dar din păcate cadrul legal din Bulgaria nu ne permit să facem acest lucru. Din partea română am primit asistență și disponibilitatea de a primi un teren pentru utilizare pe termen lung, pe o perioadă de 49 de ani, cu opțiune pentru un termen suplimentar”, a explicat directorul executiv al SIN CARS, Rosen Daskalov.

Terenul din România este situat la doar 15 km de centrul de cercetare și dezvoltare al SIN CARS din Ruse. Bulgarii iau în calcul să construiască în România și o pistă pentru testarea mașinilor, pentru antrenament și pentru desfășurarea curselor auto internaționale.

Luna trecută, SIN CARS a anunțat semnarea a trei acorduri pentru a livra un total de 10 vehicule electrice L CITY pe piețele din Germania, Țările de Jos și Grecia până la sfârșitul anului.

Vehiculele electrice au un motor electric asincron, putere maximă de 80 kW (108 CP), tracțiune spate, baterie de 62,2 kWh și o autonomie de până la 300 km.

V-ar putea interesa și:

Anul acesta, compania a primit un certificat pentru omologarea UE de tip pentru producția de vehicule electrice în loturi mici din categoria N1. În iunie, compania a semnat un acord cu compania olandeză Johan Kraan Group BV pentru livrarea camioanelor electrice L CITY în Țările de Jos.

Pentru 2023, cele două companii și-au stabilit un obiectiv de minim 100 de vehicule electrice L CITY vândute pentru piața olandeză, împreună cu piese de schimb și componente în valoare totală de 5 milioane de euro, scrie kallindex.com.

Anterior, SIN CARS a semnat un acord preliminar pentru livrarea și distribuția camioanelor electrice L CITY pentru Belgia, Țările de Jos și Luxemburg.

Compania are planuri și în Germania, unde vrea să construiască 100-200 de camioane electrice pe zi, pentru ca în 2026 capacitatea să crească la 20.000 de unități/an. Compania și-a înregistrat deja filiala germană, L CITY Automotive GmbH, la München.

L CITY este o companie germană care a dezvoltat o platformă de vehicule electrice, având ca scop transportul urban de persoane și mărfuri. Compania a încheiat un acord de asociere cu producătorul de mașini sport și de curse SIN CARS. Acest lucru permite implementarea tehnologiilor de curse și sport cu motor în vehiculele electrice L CITY.

Compania are sediul în Munchen, Germania. Centrul său de cercetare și dezvoltare și laboratorul de testare sunt situate în Ruse, Bulgaria. O fabrică de asamblare este în construcție.

Foto: Facebook Sin Cars Industry

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google News, FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare