POLI AutoFEST 2024 are loc pe 17-19 mai, la Politehnica București

Autor: Cristian Gubandru
masini electrice poli autofest, companiile

POLI AutoFEST 2024, eveniment dedicat pasionaților de automobile, are loc anul acesta în perioada 17-19 mai. Campusul universității se va transforma în epicentrul inovației din domeniul transportului.

EVmarket.ro, cel mai mare site auto de electromobilitate din România, este partener media cu Universitatea Politehnica București.

AutoFEST, organizat de Politehnica București prin Facultatea de Transporturi, promite să aducă în prim-plan cele mai recente modele auto, soluții de mobilitate și logistică, echipamente de ultimă generație și tehnologii revoluționare.

Cu un viitor în continuă evoluție, industria auto este în plină dezvoltare, iar cifrele o demonstrează. Potrivit datelor recente, piața globală a automobilelor electrice se așteaptă să atingă 802 miliarde de dolari până în 2027, reflectând o tendință semnificativă către sustenabilitate și inovare în domeniu.

AutoFEST nu este doar o expoziție de automobile, ci și o platformă pentru discuții și dezbateri de specialitate. Lideri din industria auto, ingineri, cercetători și profesioniști vor prezenta ultimele inovații și tendințe din domeniu, abordând subiecte precum vehiculele electrice, siguranța la volan, sistemele de conducere autonomă și impactul noilor materiale asupra proiectării auto.

Pe lângă expoziția de autovehicule, participanții se vor bucura și de o serie de demonstrații auto precum celebra manevră a derapajului controlat, tehnici de condus defensiv, dar și de sesiuni de test drive, pentru a simți pe pielea lor inovațiile tehnologice din domeniul auto. Fiți martori la funcționarea sistemelor avansate de asistență pentru șofer (ADAS) și experimentează procesul de diagnosticare a automobilelor.

Test Drive Volvo EX30: autonomie reală 480 km – VIDEO

Potrivit Institutului Național de Statistică, România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere.Astfel, publicul va avea ocazia să experiementeze senzația unui impact în condiții de siguranță, folosind un simulator de impact de ultimă generație, pentru a educa noua generatie cu privire la evitarea accidentelor rutiere sau pentru limitarea consecințelor acestora.

Totodată, cei prezenți la eveniment vor lua parte la demonstrații interactive despre procedurile de service în cadrul unui tir de asistență pentru raliuri și vor afla secretele întreținerii automobilelor pentru competiții de tip ,,Formula 1”.

Publicul este așteptat să viziteze standurile companiilor participante, pentru a admira cele mai noi modele de autovehicule, modele modificate în zona de expo tuning, dar și pentru participă la activități din zona dedicată Automobilismului Sportiv.

În 2023, Autofest a atras un număr record de vizitatori, peste 100.000 de pasionați de toate vârstele. Aceștia au putut admira cea mai mare expoziție auto din România, cu peste 230 de modele.

Programul evenimentului POLI AutoFEST este de la 10:00 la 18:00, între 17-19 mai 2024.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

VIDEO: Prezentare Volvo EX30

Volvo EX30 este un crossover electric cu o gardă la sol de 16,5 cm, cu 272 CP, autonomie mare (480 km) și cu un preț de pornire de 38.500 euro cu TVA. EX30 este în TOP 10 cele mai accesibile SUV-uri electrice de pe piață.

Știri similare