Trafic restricționat în Berceni pentru lucrări la metrou

Autor: Andreea Gutu
metrou berceni

Șoseaua Berceni va avea traficul restricționat încă de la începutul anului, pentru realizarea unei noi stații de metrou. În acest sens se vor devia rețelele de utilități aflate în trama stradală, iar traficul pe această arteră cu patru benzi va fi restricționat pentru 45 de zile.

Începând de luni, 18 ianuarie 2021, vor fi demarate lucrările la noua stație de metrou care va fi construită pe Șoseaua Berceni. Acțiunea va debuta cu devierea rețelelor de utilități aflate în trama stradală, astfel că traficul pe această arteră cu patru benzi va fi restricționat pentru 45 de zile.

V-ar putea interesa și:

Traficul va fi restricționat o lună și jumătate, șoferii care tranzitează Șoseaua Berceni trebuie să circule cu atenție. Cele două benzi de circulație de ieșire din București vor fi închise. Traficul va fi restricționat pe o lungime de 500 de metri între sediile companiilor Toyota și CanPack.

O nouă stație de metrou în Berceni, pe Magistrala 2

Restricțiile de circulație sunt aplicate în coordonare și cu avizul Brigăzii de Poliție Rutieră a Municipiului București.

Este un pas extrem de important pe care Primăria Sectorului 4 îl face la începutul acestui an. De mâine, ne apucăm de treabă! Începem lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni. O perioadă vom fi nevoiți să circulăm cu restricții, însă trebuie să avem răbdare și să conducem cu atenție. Realizarea acestei stații va aduce extrem de multe beneficii comunității noastre, de aceea trebuie să fim cumpătați pe parcursul desfășurării acestor lucrări, a afirmat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Noua stație de metrou care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou și Șoseaua de Centură. Cu o suprafață desfășurată de 15.100 mp, stația va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter și două etaje și va avea șase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a șoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

V-ar putea interesa și:

În imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toți cei care vor să ajungă în centrul Capitalei și folosesc ca mijloc de transport metroul.

Foto: ps4.ro

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram