Cluj-Napoca, reguli ca la Paris pentru trotinetele electrice

Autor: EVmarket Romania
281 afișări
populatie cluj napoca, parking, strada,

Cluj-Napoca va fi primul oraş din România care va avea un regulament de utilizare a trotinetelor electrice asemănător cu cele de la Paris și Bruxelles.

Proiectul de regulament din Cluj-Napoca prevede ca trotinetele să nu mai poată fi amplasate pe trotuare cu lățimea mai mică de 2 metri, pe locurile de parcare, în zona stațiilor de autobuze și a standurilor de taxi, pe trecerile de pietoni ori intersecții. Operatorul flotei va avea obligația să ridice în maxim 90 de minute trotinetele staționate pe locurile interzise, în caz contrar, acestea vor fi ridicate de către RADP, iar operatorul va fi amendat.

banner Petrom

Cele mai bune trotinete electrice la un preț de circa 3.000 lei

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca a spus într-o dezbatere: “vă citez ştirea din Copenhaga: primăria interzice accesul în centrul oraşului a trotinetelor electrice închiriabile din 1 ianuarie 2021. Oamenii nu mai au loc să meargă pe stradă din cauza trotinetelor aruncate peste tot […]. Singapore înterzice trotinetele pe trotuare, model pe care îl are în vedere şi Franţa sau Germania. Când spun aceste lucruri, le spun cu bună credinţă, nu vreau să ajunge acolo. Ori ce îmi cereţi dv., lipsă de reglemetare, nu va fi aprobată la Cluj-Napoca. Nu ştiu cum este în Bucureşti, dar la Cluj va fi reglementare„.

Noile reguli pentru trotinetele electrice (circulația pe trotuare este interzisă)

Companiile de închirieri de trotinete trebuie să asigure accesul permanent Primăriei și Poliției la datele în timp real privind trotinetele aflate în circulație pe domeniul public, al celor implicate în evenimente de trafic, numărul de utilizatori pe zi/săptămână/lună și istoricul de circulație al trotinetelor.

Ce amenzi primesc posesorii de trotinete electrice în Franța

Pentru nerespectarea prevederilor din regulament, operatorii vor primi amenzi de până la 2.500 de lei.

Tarife Flow, Lime și Bolt la Cluj-Napoca

În septembrie 2019, Flow a intrat pe piața clujeană. Tariful este 2 lei pentru pornire și de 0,5 lei/minut. Vehiculul poate fi lăsat ulterior, după folosire, în una din cele 3 stații de încărcare indicate pe hartă.

Trotinete Bolt pentru Cluj, la o lună de la lansarea în București

Bolt a lansat, la final de iulie, serviciul de închiriere trotinete electrice în Cluj-Napoca. Deblocarea costă 2 lei, iar călătoria este 0,6 lei/min.

Amenzi date în București pentru circulația cu biciclete și trotinete

Pentru a merge cu Lime, utilizatorii plătesc 3 lei pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei este taxat cu 60 de bani. Echipa locală se ocupă de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș.

Via Ziua de Cluj

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn