Ministrul Mediului, discuţii pentru introducerea unei taxe auto

Autor: EVmarket Romania
211 afișări
zaca, poluare, taxa auto, vinieta, taxa oxigen, eco-vouchere, Gabriela Firea, znse,

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că a demarat discuţiile pentru introducerea unei taxe auto menite să scadă nivelul de poluare.

Tanczos Barna a oferit şi câteva variante ale viitoarei taxe auto.

„Variantele posibile sunt impozit local diferenţiat, rovignietă, emisiile stabilite de producătorul auto în funcţie de motor. Măsura trebuie să ducă la reducerea poluării. Obiectivul este scăparea de infrigement şi reducerea poluării în marile oraşe. În acest an vom avea consultare publică, discuţii cu Comisia Europeană pentru legislaţie şi prezentarea unor variante Guvernului”, a spus ministrul Mediului referitor la introducerea unei taxe auto.

banner Petrom

Întrebat dacă va introduce această nouă taxă auto în acest an, ministrul Mediului a spus că va face o consultare publică, va analiza variantele din UE şi va lua decizia împreună cu societatea civilă, Guvernul şi ministerul Mediului.

Citiţi mai mult despre „Ministrul Mediului anunţă introducerea unei taxe auto” pe Antena 3.

V-ar putea interesa și:

Fără o taxă auto, parcul auto național crește cu aproximativ 450.000 de mașini second-hand anual, importate din Vest. Parcul auto din România crește mai repede decât infrastructura rutieră. Anul acesta, ar putea depăși pragul de 10 milioane de mașini.

Curtea Europeană de Justiție a declarat taxa auto din România ca fiind ilegală, astfel ca de la 1 februarie 2017 a fost eliminată.

Timp de 10 ani, între 2007 și 2017, taxa auto a fost plătită o singură dată pe durata de funcționare a mașinii. Calculul timbrului de mediu 2016 se făcea pe baza a patru elemente: emisiile medii de CO2/km, norma de poluare, cilindreea și vechimea mașinii.

V-ar putea interesa și:

În trecut, românii au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule (ianuarie 2007 – 30 iunie 2008), taxa pe poluare pentru autovehicule (1 iulie 2008 – 12 ianuarie 2012), taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (13 ianuarie 2012 – 14 martie 2013) și timbrul de mediu pentru autovehicule (15 martie 2013 – 1 februarie 2017).

Timbrul de mediu a fost aplicat autoturismelor aduse din UE, la revânzarea mașinilor înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 pentru care nu s-a plătit taxă, sau la reinmatricularea mașinilor pentru care taxa auto a fost recuperată în instanță.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn