Viteza de încărcare a SUV-urilor electrice. Câștigă Tesla?

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset

Viteza de încărcare a mașinilor electrice SUV poate diferi cu peste 30% de la un model la altul, deși când vine vorba de preț investiția este aceeași. Un test video cu patru SUV-uri, al căror preț se apropie de 100.000 euro, ne arată ce performanțe au fiecare (timpul petrecut în stație versus autonomia obținută).

Unii producători auto au înregistrat progrese uriașe în ceea ce privește încărcarea vehiculelor electrice. Acest lucru este valabil în special pentru Tesla. Cu toate acestea, recent, alte câteva vehicule cu baterii electrice au ajuns pe piață, care au o viteză impresionantă de încărcare.

Proprietarul unui Tesla Model X, YouTuber-ul Bjørn Nyland, a dorit să afle viteza de încărcare a SUV-ului său electric în comparație cu noile modele electrice Audi e-tron, Jaguar I-Pace și Mercedes-Benz EQC.

Nyland a pus la încărcare mașinile în condiții similare efectuând încărcări de la 10% la 80% pentru a compara autonomia și timpul de încărcare.

V-ar putea interesa și:

Viteza de încărcare a SUV-urilor electrice (km/minut):

  1. Audi e-tron: 9 km autonomie în doar 1 minut. În 26 de minute, mașina electrică a adăugat o autonomie de 234 km și a ajuns la 80% din capacitatea bateriei.
  2. Tesla Model X: 8 km autonomie în doar 1 minut. În 47 de minute, SUV-ul electric a adăugat 367 de km autonomie și a ajuns la 80% din capacitatea bateriei.
  3. Mercedes-Benz EQC: 6,5 km autonomie în doar 1 minut. În 38 de minute, mașina electrică a adăugat 247 de km autonomie și bateria a atins nivelul de 80%.
  4. Jaguar i-Pace: 6 km autonomie în doar 1 minut. În 47 de minute, a fost adăugată o autonomie de 264 km, iar bateria s-a încărcat până la 80%.

Analizând îndeaproape cele de mai sus, se pot spune foarte multe. În primul rând, Audi încarcă cu siguranță cel mai rapid (26 de minute până la 80%), dar oferă și cea mai mică autonomie. Așadar, în timp ce puteți încărca mai rapid, este posibil să fiți nevoiți să opriți mai des, când călătoriți pe distanțe lungi.

Tesla Model X și Jaguar i-Pace au avut nevoie de 47 de minute pentru a încărca bateriile de la 10% la 80%. Deși timpul de încărcare este același, SUV-ul Tesla a adăugat în plus 100 de km de autonomie comparativ cu Jaguar.

V-ar putea interesa și:

Mercedes-Benz EQC se încadrează undeva la mijloc. Ajunge la 80% în doar 38 de minute, însă, la fel precum Audi e-tron, oferă o autonomie mult mai mică decât Tesla Model X.

Toate cele patru SUV-uri electrice încarcă destul de rapid. Deci, până la urmă, totul se rezumă la stilul de viață al cumpărătorului. Tesla Model X rămâne cea mai bună alegere pentru deplasările pe distanțe lungi.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare