STB extinde banda unică pe linia de tramvai cu autobuzele 232

Autor: Andreea Gutu
autobuz 232 pe linia de tramvai

Societatea de Transport București (STB) continuă proiectul de fluidizare a traficului și extinde banda unică pentru circulația autobuzelor pe linia de tramvai cu linia 232.

Începând cu data de 12 septembrie, autobuzele liniei 232 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șoseaua Olteniței între Piața Eroii Revoluției şi Piața Sudului, numai pe sensul spre terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni” și între Str. Netea şi Str. Şura Mare – pe sensul spre terminalul „Piaţa Unirii”.

V-ar putea interesa și:

Pe acest traseu, autobuzele vor efectua opriri la peroanele de tramvaie în stațiile: „Cimitirul Şerban Vodă” (ambele sensuri), „Opriş Ilie” (ambele sensuri), „Bd. Constantin Brâncoveanu” (ambele sensuri), „Huşi” (ambele sensuri), „Piața Sudului” (ambele sensuri vis-a-vis de benzinăria MOL) şi „Piața Sudului” (sensul către Str. Şura Mare, vis-a-vis de Mall Sun Plazza).

„Autobuzele nu își vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai”, anunță Primăria Capitalei.

Autobuze care circă pe linia de tramvai

Acest proiect a fost deja implementat, într-o primă etapă, la începutul lunii iunie, pentru autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care circulă, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 și 46. Ulterior, proiectul s-a extins și pentru autobuzele liniilor 143, 682 și R409 care circulă, de la începutul lunii august, pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.

V-ar putea interesa și:

Pentru a asigura călătorilor un transport public sigur, comod și rapid, a fost implementat un sistem de semaforizare inteligentă pentru prioritizarea în trafic și s-a separat traficul rutier general de linia de tramvai.

Urmărește-ne pe FACEBOOK