O nouă parcare de tip park & ride în București, gata în toamnă

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
park & ride

O nouă parcare de tip park & ride va fi gata în această toamnă în București, după ce proiectul a fost blocat șapte ani. Park&Ride Cora Pantelimon va fi o parcare supraterană cu 500 de locuri cu terminal STB.

Proiectul park & ride nu va fi doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze și peroane pentru microbuze private.

Ochelari pentru șoferi: 10 modele recomandate.

„Încă un proiect important pentru bucureșteni, preluat de la zero în 2016, devine realitate. Park&Ride Cora Pantelimon, doar o groapă în urmă cu patru ani, va fi gata în această toamnă, după șapte ani de blocaje. În acest moment, lucrările complicate au fost terminate. Au fost finalizate fundația parcării și fundațiile rampelor, au fost montați peste 30 dintre stâlpii metalici, iar acum se montează traversele metalice. Pentru calea de rulare a tramvaiului, au fost montate curbele, macazul, dar și peste 36 de metri de șine”, anunță Primăria Municipiului București.

V-ar putea interesa și:

Oficialii spun că, în plus, este pregătit terenul și pentru viitoarea stație de metrou din zonă.

Park&ride Cora Pantelimon

Investiția în noul Park & ride

Valoarea totală a investiției în noul park & ride este de aproximativ 21 de milioane de euro.

Șoferii care vin din afară Capitalei își vor putea lăsa mașinile în noua parcare park & ride și de acolo vor putea să circule spre centrul orașului folosind mijloacele de transport în comun.

Cât costă asigurarea RCA în 2021. Iată cele mai bune prețuri

Primăria București mai spune că anul trecut a fost semnat contractul de execuție, au fost obținute toate avizele, inclusiv autorizația de construire și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor.

V-ar putea interesa și:

Foto: Facebook Primăria București

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare