Parcare de aproximativ 600 de locuri în Sudul Capitalei

Autor: EVmarket Romania
parcare parca rca, parcari

Publicat pe: 24 iun. 2020 / O parcare de aproximativ 600 de locuri a fost construită în Sudul Capitalei, în Popești Leordeni, pentru cei care tranzitează Șoseaua Berceni pentru a ajunge la stația de metrou.

„Cei care până acum veneau cu mașina pe Șoseaua Berceni pentru a ajunge la stația de metrou, vor putea să-și lase autoturismele în noua parcare din Popești, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a valorilor de trafic de pe Șoseaua Berceni”, spune Primăria Sectorului 4.

Parcarea va fi construită de UAT-ul Popești-Leordeni.

Noua parcare, legatură cu o pasarelă

Pe lângă noua parcare, va fi construită cea mai modernă pasarelă din București, dintr-o structură metalică, cu fațade longitudinale din panouri vitrate mari din tâmplărie tip perete cortină, cu geam duplex securizat.

Lucrările au început în luna mai a acestui an și au un termen de execuție de 90 de zile. Valoarea investiției este de 6,1 milioane lei fără TVA, dintre care un procent de 80% vă fi asigurat din bugetul local al orașului Popești Leordeni, restul de 20%  de către Primăria Sectorului 4.

V-ar putea interesa și:

“Este un obiectiv extrem de important atât pentru locuitorii din Sectorul 4, cât și pentru cei din Popești Leordeni, oameni care vor economisi 15-20 de minute din viața lor, pe de o parte și vor afecta și viața celorlalți participanți la trafic, pentru că indicii de trafic vor scădea” a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Pasarela Popești Vest va trece peste liniile de metrou de suprafață și va face legătura între Sectorul 4 și Popești-Leordeni. Pasarela va avea un regim de înălțime de P+2E și 65 metri lungime.

O nouă stație de metrou supraterană 

O nouă stație de metrou supraterană va fi construită de Primăria Sector 4 între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou din București, și Șoseaua de Centură.

Viitoarea stație se va afla la 1.150 m de capătul actual al liniei, Berceni, pe partea stângă a Șoselei Berceni, pe sensul de mers spre linia de centură a Capitalei, iar în viitor va fi urmată de încă o stație, la 1.350 de metri, în imediata apropiere a liniei de centură.

În zona ambelor stații au fost amenajate parcări de tip park&ride, pentru cei care vor dori să-și lase mașinile la intrarea în oraș și să își continue drumul cu metroul.

V-ar putea interesa și:

Foto: i-eagle123 from Pixabay

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

#EVmarket #News #Automotive #Cars #Car #Parcare #Parking #Bucuresti #Bucharest #Romania #trafic #transport #parcare #metrou #PopestiLeordeni

Știri similare