Parcare publică la Piața Sudului: tarife și interval orar

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Parcare publica piata sudului

Parcare publică la Piața Sudului: primele 30 de minute sunt netaxabile (gratuite), iar apoi tariful va fi de 5 lei/oră. Plata se poate face și cu cardul bancar, fie fizic la aparatele din parcare și din piață, fie prin intermediul aplicației Primăria Sectorului 4.

Tariful poate fi achitat la aparatele de plată din interiorul parcajul sau din interiorul complexului comercial (cash și card bancar) conform instrucțiunilor afișate pe display-ul acestuia, prin SMS sau prin aplicația mobilă Primăria Sectorului 4.

În ambele situații, tariful poate fi achitat la stațiile self-pay (două în interiorul parcării etajate și una în clădirea pieței).

Noua parcare publică de la Piața Sudului are o suprafață desfășurată de 4.950 de metri pătrați și o capacitate de 305 locuri, dispuse pe trei nivele: parter, un etaj și terasă. La parter au fost configurate 86 de parcaje, dintre care 7 sunt destinate persoanelor cu dizabilități, iar două locuri motocicletelor. La etaj pot parca 76 de autovehicule, iar cele 89 de locuri amenajate la ultimul nivel sunt destinate exclusiv abonaților.

În afara spațiilor din interior, noua parcare publică de la Piața Sudului beneficiază și de 60 de locuri la exterior, dintre care trei sunt destinate persoanelor cu dizabilități.

V-ar putea interesa și:

Tarife parcare publică Piața Sudului

Orarul de funcționare a parcajelor de tip “park & ride” este de luni până duminică, în intervalul orar 00.00-24.00.
În parcajele de tip “park & ride” nu se pot face abonamente, nefiind încurajată parcarea pe termen lung, conform specificului acestui tip de parcaje.

 

Parcarea de la Piața Sudului este situată la intersecția Șoselei Berceni cu Șoseaua Olteniței. Construcția este etajată de tip “park&ride”, modulară, din panori metalice.

Potrivit regulamentului privind parcările publice aflate în administrarea Sectorului 4 al Mun. București, prin Direcția de Mobilitate Urbană, în parcajele de tip “park & ride”, este permis accesul autovehiculelor care nu depășesc masa totală de 3,5 t și/sau dimensiuni maxime de 2,5 m lățime și 5,5 m lungime.

V-ar putea interesa și:

Parcarea de la Piața Sudului va avea o dublă funcțiune, pentru cei care tranzitează zona și caută un spațiu de tip park&ride și pentru cei care locuiesc în apropiere și au nevoie de o parcare de reședință.

Construcția este realizată pe o structură metalică. Primăria Sectorului 4 susține că parcarea îndeplinește toate cerințele impuse de normele de siguranță la incendiu și este supravegheată non stop de peste 30 de camere video.

În Sectorul 4, sunt înregistrate un număr de 44.813 locuri de parcare de reședință și un număr de aproximativ 150.000 de autovehicule înmatriculate.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare