Parcare gratuită oferită de Metrorex în Terminalul Străulești

Autor: Cosmin Lixandru
parcare gratuita, parcarea Straulesti

Metrorex va implementa un proiect pilot începând din luna martie, prin care va oferi parcare gratuită șoferilor care vor să își lase mașina în parcarea de tip Park & Ride din Terminalul Multimodal Străulești.

În Terminalul Intermodal Străulești vor fi disponibile 660 de locuri de parcare gratuită conducătorilor auto care își fac abonament lunar sau anual la metrou.

V-ar putea interesa și:

„Suntem preocupați de reducerea numărului de mașini în trafic în Regiunea București-Ilfov. De aceea, am solicitat Metrorex să analizeze posibilitatea ca parcarea de la Străulești să fie folosită gratuit de bucureștenii, ilfovenii și de alți călători care vor să folosească metroul pentru a se deplasa în Capitală. Parcarea va fi gratuită pentru toți cei care achiziționează abonamente lunare sau anuale de metrou. Acest lucru va fi posibil începând din luna martie, pentru o perioadă de 3 luni, dar va putea fi permanentizat, dacă măsura se va dovedi eficientă”, a declarat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

V-ar putea interesa și:

Parcare gratuită – peste 600 locuri

Parcarea Metrorex de la Straulesti este amenajată pe 3 etaje, dispune de 660 de locuri, 3 lifturi, 11 automate de plată și o casierie.

De asemenea, la Terminalul Multimodal Străulești se face legătura cu 2 linii regionale de autobuz, cu o linie de troleibuz și cu 2 linii STB. Parcarea a fost dată în folosință în noiembrie 2018, însă momentan este folosită la doar 10% din capacitate.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare