Mașini Hyundai 2021: iată ce modele noi sosesc în România

Autor: Andreea Gutu
masini hyundai lansate in 2021

Anul acesta, vor sosi în showroom-urile din România opt noi modele de mașini Hyundai, dintre care cinci vor face parte din segmentul SUV.  

Mașini Hyundai 2021:

  • Ioniq 5, Bayon,
  • Tucson plug-in,
  • Santa Fe plug-in,
  • i20 N,
  • i30 N facelift,
  • Kona N
  • Elantra.

Cele mai așteptate mașini Hyundai în 2021 sunt noile SUV-uri Hyundai Ioniq 5 și Hyundai Bayon, despre care nu au fost făcute publice prea multe detalii. Ioniq 5 va fi un crossover electric dezvoltat pe baza conceptului Hyundai 45 EV (foto). Primele unități Ioniq 5 vor fi echipate cu o baterie de 64 kWh care va permite o autonomie de 450 de kilometri. SUV-ul electric Hyundai este așteptat pe piață în a doua jumătate a anului.

hyundai 45 ev ioniq 5

Un alt SUV nou Hyundai, de segment B, este modelul Hyundai Bayon, care sosește în prima jumătate a anului. Numele acestuia este inspirat din numele orașului Bayonne din sud-vestul Franței.

FOTO

Pentru cei interesați de mașini hibride, în cel de-al doilea trimestru, vor sosi în România două SUV-uri Plug-in Hybrid: Hyundai Tucson plug-in și Hyundai Santa Fe plug-in.

masini hyundai tucson lug in

Cele două modele, Tucson plug-in și Santa Fe plug-in, vor fi echipate cu noul motor pe benzină Smartstream T-GDi de 1.6 litri și un motor electric de 91 CP pentru un total de 265 CP și un cuplu maxim de 350 Nm. Versiunea plug-in hybrid are o baterie de 13.8 kWh amplasată sub scaunele din față, care poate fi încărcată cu până la 7.2 kW. Autonomia electrică este de circa 50 de kilometri.

Hyundai Santa Fe TM PE

 Kona N este un alt model care va ajunge pe piață în prima jumătate a anului 2021. Acesta ar putea fi echipat cu propulsorul de 2 litri 250 CP / 280 CP pe care il are noul i30 N. Modelul va avea garda la sol mai mică comparativ cu versiunile standard.

Cea de-a șaptea generație Hyundai Elantra va sosi în prima jumătate a anului în showroom-uri. Sunt așteptate, ulterior, și versiunile Elanta N Line și Elantra N.

elantra

Tot în prima jumătate a anului sosesc și modelele Hyundai i20 N și i30 N în România. Acestea sunt cele mai actuale modele ale diviziei de performanță N. Printre dotările sale se numără Launch Control și Rev Matching.

i20 N este echipat cu un motor GDi de 1,6 litri cu turbocompresor, care dezvoltă 204 CP și un cuplu maxim de 275 Nm. Modelul accelerează în 6,7 secunde și atinge viteza maximă de 230 km/ h.

Hyundai i30 N facelift este echipat cu un motor turbo de 2,0 litri 250 CP, având un cuplu maxim de 353 Nm. În echiparea Performance (opțional), motorul dezvoltă 280 CP. Cu pachet Performance poate accelera de la 0 la 100 km în 5,9 secunde. Pentru ambele niveluri de echipare viteza maximă este de 250 km/ h.

i30 n

V-ar putea interesa și:

Foto: The Punisher on Unsplash

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn