Circulația pe Transalpina, DN 67C, a fost redeschisă

Autor: EVmarket Romania
circulatia pe Transalpina DN 67C

Circulația pe Transalpina, drumul național 67C, a fost redeschisă vehiculelor. Drumul național a fost închis la finalul lunii octombrie 2020 din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Timp de aproape 7 luni, circulația pe Transalpina a fost restricționată între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800), în Munții Parâng.

„Transalpina, drumul cu care ne mândrim, poate fi vizitată de astăzi pe toată lungimea sa, iar turiștii se pot bucura din nou de peisajele splendide oferite de Munții Parâng. Comisia tehnică formată din reprezentanți de la instituțiile abilitate a dat aviz favorabil redeschiderii circulației chiar începând de astăzi”, a scris pe Facebook Corneliu Răducan-Morega prefect al județului Gorj.

CNAIR modernizează legătura rutieră de la uzina Ford

Restricții pentru circulația pe Transalpina

Circulația pe „Drumul Regelui“, cum mai este denumită cea mai înaltă șosea din România, se poate desfășura cu anumite condiții, care au fost în vigoare și în anii anteriori: viteza maximă de 30 km/oră, gabaritul nu trebuie să depășească 3,5 tone, iar circulația este permisă între orele 7.00 și 21.00.

V-ar putea interesa și:

În fiecare an, Transalpina se închide la jumătatea lui octombrie, însă în funcție de condițiile meteo această dată poate fi prelungită.

Transalpina (DN 67c) este cel mai înalt drum rutier din România și din Munții Carpați și atinge altitudinea maximă (2.145 m) în Pasul Urdele.

Denumit și drumul regelui, Transalpina traversează Munții Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului și face legătură între localitățile Novaci (Gorj) și Săliște (Sibiu). Drumul a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea în 1938 și a rămas neasfaltat până în 2009.

V-ar putea interesa și:

Transalpina – DN 67C

Lungime totală: 148 km – între DN 67 (Bengesti ) și DN1/DN7 (Sebeș)
Durata parcurgerii traseului cu mașina: 3 ore
Anii construcției: 1930-1935
Reabilitare completă: 2009-2011
Punctul cel mai înalt: Pasul Urdele – 2.145 metri
Porțiunea cea mai frumoasă: Râncă – Obârșia Lotrului

Sursa foto: Facebook CNAIR                      Urmărește-ne pe FACEBOOK