În ce țară europeană ar putea fi fabricată Dacia Spring

Autor: EVmarket Romania
Dacia spring

Renault are câteva alternative pentru a fabrica Dacia Spring în Europa odată ce taxele aplicate mașinilor produse în China vor scumpi mașina electrică. Dacia Spring are un dezavantaj pe unele piețe europene întrucât cumpărătorii nu beneficiază de ecobonusul guvernamental. O creștere a prețului o va face și mai puțin atractivă în fața concurenților Citroen e-C3, Fiat Grande Panda electric și Leapmotor T03, fabricați în Europa.

Oficial, nu există planuri de a produce Dacia Spring într-o țară europeană. In prezent modelul este asamblat în uzina Renault-Dongfeng din Shiyan, China.

Totuși, există posibilitatea ca producția să fie mutată în Europa în viitor din mai multe motive. Așa că iată care ar fi fabricile europene unde ar putea fi asamblată mașina electrică Dacia Spring.

Renault are mai multe uzine europene unde ar putea fabrica Dacia Spring:

  • Franța: Uzina Maubeuge produce modelele Renault Kangoo, Mercedes-Benz Citan și Nissan Townstar. Aceasta face parte din hub-ul ElectriCity, care are ca scop transformarea sa într-un centru major de producție de vehicule electrice.
  • Slovenia: Uzina Novo Mesto (REVOZ) produce modelele Renault Clio și Kangoo.
  • România: Uzina Mioveni produce modelele Dacia Duster, Jogger, Logan, Sandero Stepway.
  • Spania: Uzina Palencia produce modelele Renault Megane și Kadjar.

Este greu de spus care dintre acestea va fi aleasă. Fiecare locație are avantajele ei. Slovenia ar putea fi favorită întrucât aici a fost scos din fabricație Twingo, iar acum există capacitate disponibilă și personal.

Indiferent de uzina aleasă nu vor fi necesare investiții mari întrucât mașinile electrice pot sosi din China sub forma de kituri. La fel procedează și Stellantis cu modelul chinezesc Leapmotor T03 în fabrica poloneză din Tychy.

Creșterea costurilor de producție datorate unei forțe de muncă mai scumpe în Europa decât în ​​China ar fi compensată în mare măsură de faptul că Spring ar fi eligibil pentru ecobonus în țările în care se mai oferă, dar și de eliminarea taxelor vamale (31%). În plus, vor fi economisiți bani și pentru transportul mașinilor electrice. Dacă vin kituri, mașinile ocupă mai puțin spațiu în containere și încap mai multe.

Cât de important este Spring pentru Dacia

Fără modelul electric Spring, Dacia nu ar fi putut respecta regulamentul UE 2019/631, care limitează pragul mediu de emisii de CO2 la 95 g/km NEDC (115 g CO2/km WLTP) pentru toate vehiculele noi vândute de fiecare marcă între anii 2020-2024.

Până la lansarea lui Jogger hibrid și Duster hibrid, modelul electric Spring a ajutat foarte mult Dacia să respecte această cerință.

Acest prag va crește la 50 g CO2/km NEDC în 2030. Se impun sancțiuni financiare grele producătorilor care depășesc acest prag deoarece fiecare gram în exces va fi facturat cu 95 euro pentru fiecare automobil înmatriculat pe parcursul anului.

Dacia Spring este produsă pe platforma CMF-A a Alianței, dedicată mașinilor de oraș. În dotarea lui Dacia Spring se află echipamente de siguranță precum ABS, ESP, limitator de viteză, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență (AEB).