Ce modificări apar pentru rovinieta 2021

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
camera rovinieta noi puncte fixe rovinieta sms rovinieta 2021 camere rovinieta amenda rovinieta Amenzi rovinietă 2021 radare fixe camere, Se poate plăti rovinieta 24 ore, rovinieta tollro

O nouă propunere de modificare a Codului rutier se pregătește pentru rovinieta (taxa de drum) în 2021. Dacă inițiatorii acestui demers legislativ vor adopta schimbarea, șoferii vor plăti doar jumătate din tariful rovinietei pe durata stării de alertă. Acest tarif ar putea să fie suspendat în timpul stării de asediu sau de urgenţă.

Propunerea legislativă va produce schimbări asupra Codului rutier (OG 15/2002), dacă va ajunge să intre în vigoare. Efectul este de a înjumătăţii valoarea tarifelor de utilizare a drumurilor naţionale (rovinieta) pe durata stării de alertă.

Situația în care rovinieta 2021 nu va fi achitată

În schimb, în situaţia declarării stării de asediu sau de urgenţă, aceste tarife pentru rovinetă nu vor mai trebui să fie achitate.

Schimbările nu se vor aplica din acest an, existând posibilitatea ca acestea să fie complet inutile.

V-ar putea interesa și:

Plata la jumătate a valorii rovinietei s-ar putea aplica şi în situaţiile în care localităţile ajung să fie carantinate sau este limitat dreptul de circulaţie ori este condiţionată circulaţia în anumite intervale orare.

Rovinietă 2021: tarife și noutăți despre taxa de drum

Dacă valabilitatea rovinietelor au fost achitate integral, ar putea să se prelungească cu jumătate din durata stării de alertă sau a perioadei de carantină zonală/limitării dreptului de circulaţie ori condiţionării ieşirii sau intrării din localităţi în intervale orare stabilite.

Rovinietă SMS Orange, Telekom, Vodafone, RCS – procedura

Reducerea și suspendarea tarifelor rovinietei prevăzute de această propunere legislativă se vor aplica indiferent de durata de utilizare a acestora, ce diferă de la 7 zile până la 12 luni, conform Codului rutier. Acest aspect este valabil și pe anumite sectoare de drumuri, cum sunt podurile sau tunelurile.

V-ar putea interesa și: rovinieta

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare