BMW anunţă funcţia BMW Digital Key Plus, debutează pe iX

Autor: Cosmin Lixandru
BMW ix, bmw digital key,

BMW a dezvoltat facilitatea BMW Digital Key, disponibilă în prezent utilizatorilor iPhone. Compania pregăteşte lansarea BMW Digital Key Plus, un mod convenabil şi sigur de a debloca şi de a porni maşina fără a scoate dispozitivul iPhone din geantă sau din buzunar.

Această nouă soluţie se bazează pe tehnologia Ultra-Wideband (UWB), care se regăseşte pe cipul U1 al unui iPhone. Funcţia BMW Digital Key Plus va fi lansată pentru iPhone odată cu modelul full electric BMW iX.

V-ar putea interesa și:

Acest sistem este o îmbunătăţire semnificativă faţă de tehnologia NFC utilizată în prezent, prin care utilizatorul trebuia să apropie telefonul de mânerul uşii şoferului pentru a descuia automobilul.

Suplimentar, utilizatorii pot descuia automobil folosit una din aplicaţiile pentru telefonul mobil, MyBMW sau mai vechea BMW Connceted, printr-o comandă on-line. Toate aceste soluţii sunt disponibile şi pentru clienţii din România.

Ultra-Wideband este o tehnologie radio digitală cu lăţime mare a benzii şi rază scurtă de acţiune, care se caracterizează printr-o localizare extrem de precisă cu cea mai mare securitate posibilă. De asemenea, precizia UWB asigură că atacurile în serie, în care semnalul radio este blocat sau interceptat, nu sunt posibile.

V-ar putea interesa și:

Apple şi BMW au lucrat îndeaproape cu Car Connectivity Consortium (CCC) pentru a stabili specificaţia Digital Key 3.0 pentru UWB, oferind un standard global pentru industria auto.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn