BMW prezintă noul sistem de afişare şi operare BMW iDrive

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset

BMW prezintă noul sistem de afişare şi operare BMW iDrive la Consumer Electronics Show (CES), eveniment care are loc în perioada 11-14 ianuarie 2021 în formă exclusiv digitală. 

La 20 de ani de la debutul primei generaţii BMW iDrive, BMW prezintă noul sistem de afişare şi operare care este pregătit să ducă interacţiunea conducător – automobil într-o nouă eră digitală şi inteligentă.

Prezentarea digitală a BMW la CES 2021 include şi un videoclip care prezintă dezvoltarea experienţei de utilizator în interiorul unui BMW în ultimele două decenii. Protagoniştii acestei călătorii în timp sunt BMW Seria 7 din 2001 – care a oferit premiera sistemului BMW iDrive – şi BMW iX, care va fi lansat pe piaţă în 2021 şi în care noua generaţie a sistemului de afişare şi operare va fi disponibilă în premieră pentru a fi experimentată.

Acum 20 de ani, BMW a iniţiat o schimbare de paradigmă care a inversat valul de butoane care se răspândea în interiorul automobilelor la acea vreme.

Sistemul de operare BMW iDrive, introdus pentru prima dată în noul BMW Seria 7 din 2001, a schimbat dramatic modul de utilizare al automobilului şi a curăţat cockpitul de numărul tot mai mare de butoane şi comenzi.

În locul lor a apărut un ecran color în panoul de instrumente (displayul central) şi un cadran rotativ pe consola centrală (controlerul iDrive). Acest sistem multifuncţional a permis conducătorilor să acceseze un număr mare de setări ale automobilului, funcţii de divertisment, navigaţie şi telecomunicaţii cu un singur instrument de operare.

În plus, BMW Seria 7 a fost primul automobil care a oferit tehnologie de control vocal, care a permis activarea funcţiilor selectate folosind comenzi vocale. Controlerul BMW iDrive şi controlul vocal au făcut ca operarea sistemelor maşinii să fie mult mai uşoară şi mai sigură.

Noua aplicaţie My BMW este disponibilă în România

Aplicaţiile de la terţi descărcate pe telefonul mobil au putut fi integrate în sistemul de operare BMW iDrive din 2012, o altă premieră mondială importantă.

2015 a adus apariţia displayului central cu control tactil, din nou la BMW Seria 7. Operarea multimodală a atins un alt nivel nou în 2015 odată cu premiera mondială a controlului prin gesturi BMW la Seria 7.

Un nou sistem de control vocal, bazat acum online, a avut premiera în 2018 odată cu noul BMW Seria 3 Asistentul Personal Inteligent BMW.

BMW iDrive 2021

Următoarea generaţie de BMW iDrive duce la un nou nivel relaţia în plină dezvoltare dintre un model BMW şi conducătorul său. Noul sistem acoperă perfect decalajul dintre tehnologia analogică şi cea digitală. Şi, la rândul său, anunţă o altă schimbare de paradigmă, deoarece numărul de funcţii disponibile într-un automobil şi complexitatea lor continuă de-a lungul unei curbe ascendente constant.

bmw idrive

Inteligenţa digitală a fost introdusă în automobile, senzorii optimizaţi permiţându-le acum să perceapă şi să analizeze împrejurimile. Ca urmare, elementele de condus şi parcare pot fi automatizate tot mai mult, în timp ce serviciile bazate pe cloud investighează un grup tot mai mare de date în timp real.

bmw idrive

Aceasta înseamnă că, în multe situaţii, automobilul are acces la o ofertă mai mare de informaţii decât conducătorul. De exemplu, poate primi şi afişa avertismente de pericol de la alte automobile BMW şi poate face predicţii cu privire la disponibilitatea locurilor de parcare la o destinaţie.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare