Arabii construiesc un oraș fără drumuri și mașini – The Line

Autor: EVmarket Romania

Orașul The Line care va fi construit de la zero în NEOM, o zonă din nord-vestul Arabiei Saudite, nu va avea șosele, prin urmare nu va avea nici mașini. Orașul futurist, cu zero emisii de carbon, va avea o lungime de 170 de km și va găzdui 1 milion de locuitori, spune prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

The Line va fi construit în jurul naturii și se va întinde pe o suprafață de aproximativ 26.500 km pătrați de la Marea Roșie până în munți în linie dreaptă. Conexiunea se va face cu un sistem de transport ultra-rapid aflat în subteran.

the line oras fara masini

Construcția noului oraș arab The Line va necesita investiții de 500 de miliarde de dolari.

Proiectul se va baza pe tehnologiile inteligenței artificiale (IA) și pe „echipamente cu impact redus în carbon, alimentate de energie 100% regenerabilă”.

Proiectul speră să armonizeze modul în care oamenii și planeta coexistă, fiind primul oraș din lume cu zero emisii de carbon. Cu toate acestea, distanța pe care o vor parcurge locuitorii între locuințe, supermarketuri, instituții va fi de doar 5 minute.

V-ar putea interesa și:

Orașul The Line, în care vor locui un milion de oameni, va fi alimentat 100% cu energie curată, va oferi 380.000 de locuri de muncă în viitor și va aduce aproximativ 40 de miliarde de euro PIB-ului intern până în 2030.

Trebuie să transformăm conceptul de oraș convențional în cel al unui oraș futurist. The Line își propune să se îndepărteze de structurile orașului convențional cu drumuri, aglomerație și poluare, pentru a avea în schimb „zero mașini, zero străzi și zero emisii de carbon”, a afirmat prințul moștenitor al țării Mohammed bin Salman.

Pentru a se deplasa, locuitorii orașului vor folosi soluții de transport de mare viteză și mobilitate autonomă, toate bazate pe transport subteran. Nicio călătorie de-a lungul orașului lung de 170 de km nu va necesita mai mult de 20 de minute.

Comunitățile orașului vor folosi inteligența artificială, astfel încât să aibă viața mai ușoară. Construcția The Line va începe în primul trimestru al anului 2021, fără detalii despre momentul în care va fi finalizată.

Foto: Neom.com

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn