Transport exclusiv electric într-un oraș din România

Autor: EVmarket Romania
Transport

Transport exclusiv electric în orașul Turda din România, după ce primăria a achiziționat 20 de autobuze electrice. Prețul acestora depășește 10,5 milioane de euro.

„Cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au fost achiziționate cu fonduri europene și sunt dotate cu camere de supraveghere video, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de E-Ticketing. Începând cu anul 2020, se vor introduce cardurile electronice care vor fi distribuite gratuit și vor înlocui vechile abonamente”, a anuntat pe pagina de Facebook Primaria Turda.

Transport public

Modernizarea transportului public face parte din proiectele europene finanțate de Uniunea Europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă cu scopul de a reduce poluarea.

„Proiectele finanțate prevăd, de asemenea, modernizarea completă a arterelor pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete), modernizarea stațiilor și a spațiilor verzi, monitorizare video și implementarea sistemului de Bike Sharing. Valoarea totală a proiectului, pentru cele 4 coridoare de mobilitate urbană, este de 31,3 milioane euro”, mai spune primaria.

V-ar putea interesa și:

La finalul anului trecut, Primăria Municipiului Turda semna acordul-cadru pentru achiziția autobuzelor electrice. Licitația privind achiziția a 20 de autobuze electrice, incluse în finanțarea europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, a fost atribuită companiei Anadolu Automobil ROM.

Importatorul auto s-a angajat să livreze autobuzele electrice de capacitate medie și normală, dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flotă și informare pasageri. De asemenea, compania a livrat și stații de încărcare rapidă pentru transportul public în municipiul Turda.

Primăria Turda a comandat:

  • 10 autobuze electrice lungime 8-9 m
  • 10 autobuze electrice lungime 11-12 m
  • 8 seturi – elemente sistem e-ticketing
  • 2 bucăți – stații încărcare rapidă
  • 2 bucăți – branșament electric stații încărcare rapidă

Flota de autobuze și toate echipamentele vor fi operate de către noua companie de transport public a Consiliului Local – Transport Urban Public (TUP), care va începe activitatea la finalul anului 2019. Tot prin finanțare europeană se va construi și o nouă autobază modernă.

V-ar putea interesa și:

Furnizorul are obligația de a realiza pe costurile sale instruirea personalului de întreținere și reparații, precum și autorizarea acestora pentru a efectua lucrări pe marca de autobuz contractată, la adresa autorității contractante, în termen de maxim 15 zile de la livrarea autobuzelor.

Urmărește-ne pe Facebook