Kaufland România extinde rețeaua de stații de încărcare

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Kaufland Romania

Kaufland România extinde rețeaua de stații de încărcare a mașinilor electrice la nivel internațional printr-o investiție proprie și creează un nou coridor ce leagă România de Republica Moldova.

Specificații tehnice mașini electrice

Compania Kaufland România face o investiție proprie de peste 150.000 de euro în noi puncte de alimentare ce vor fi inaugurate în premieră pe ruta București – Chișinău.

Noua rută va oferi peste 500 km și va trece prin București, Buzău, Focșani, Bacău, Iași (în parteneriat cu Renovatio) și în final Chișinău. Stațiile sunt tip Fast Charge și vor oferi încărcare rapidă prin 3 tipuri de prize: CCS și ChaDeMo (DC până la 50 KW), cât și încărcare normală cu priză Type 2 (AC până la 22 KW).

Datorită acestor porturi, stațiile de încărcare vor fi compatibile cu tipurile actuale de automobile 100% electrice, precum și cu cele Plug-in Hybrid. Acestea sunt operate exclusiv de Kaufland și sunt puse de companie la dispoziția clienților săi în mod gratuit, cu respectarea unor condiții, din dorința de a susține transportul eco.

V-ar putea interesa și:

Stații Kaufland România pe ruta Bucureşti – Chișinău

Culoarul cuprinde în total șase stații de încărcare în parcările magazinelor Kaufland din orașele Bucureşti (Bulevardul Theodor Pallady, nr. 51) Buzău (str. Frăsinet, nr. 15), Focșani (Bulevardul Brăilei 102), Bacău (str. Narciselor, nr. 17), Iași (str. Teodor Râșcanu, nr. 6A) și Chișinău.

Recent, tot în regim propriu, a fost pusă în funcțiune și stația din parcarea magazinului Kaufland din Dej (Str. Vîlcele, Nr. 2B).

Kaufland, reguli noi în stațiile de încărcare mașini electrice

Proiectul de mobilitate electrică va continua cu instalarea de stații în toate magazinele care se vor deschide până la sfârșitul acestui an financiar.

,,De la inaugurarea primei rețele publice de încărcare rapidă a mașinilor electrice din România, acum patru ani, pusă la dispoziție de Kaufland în mod gratuit, am construit an de an rețeaua, ajungând cu această extindere, la o acoperire de 23 de orașe. Autonomia în deplasarea cu mașini eco înseamnă viitor. La început, visul nostru era să avem rute care traversează România. Am obținut acest lucru, iar acum, patru ani mai tarziu, ne extindem rețeaua la nivel internațional, în premieră, dezvoltând un cordon de transport ecologic între București și Chișinău”,

menționează Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

V-ar putea interesa și:

Piața autoturismelor electrice și hibride din România este în continuă expansiune. În anul 2019, creșterea segmentului de autoturisme electrice a fost de 150,3%, de 2,5 ori mai mult decât în 2018, iar în cazul celor hibride s-a remarcat o creștere de 79,7%, conform ultimului raport al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 132 de magazine în România.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare