Douăzeci de stații de încărcare pentru mașini electrice vor fi montate pe Autostrada A1 și Autostrada A2, din fonduri naționale și europene, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Stații de încărcare autostrada
Pe Autostrada A1 vor fi amplasate 12 stații de încărcare electrice, câte șase pe sens, iar pe Autostrada A2 vor fi instalate 8 stații, câte patru pe sens.
În proiect este prevăzut ca fiecare stație de încărcare să aibă două puncte de reîncărcare, dintre care unul rapid, în curent continuu. Stațiile vor fi cu plată și vor fi disponibile non-stop.
V-ar putea interesa și:
- MOL a introdus plata pentru mașini electrice în benzinării
- OMV Petrom, staţii de încărcare electrice în 30 de benzinării
- „Autostrada electrică” Iași-Târgu Mureș, finalizată de E.ON
- Cele mai ieftine mașini electrice la vânzare
„CNAIR SA anunță persoanele interesate că în perioada 06.02 – 16.02.2020 se desfășoară procesul de consultare de piață privind Caietul de Sarcini pentru realizarea proiectului Instalarea stațiilor de reîncarcare pentru vehicule electrice în anumite Spații pentru Servicii situate pe Autostrada A1, tronsoanele Nădlac – Timișoara – Sibiu și Pitești – București și pe Autostrada A2, București – Constanța”, spune compania.
Pe Autostrada A2 (Autostrada Soarelui), stațiile de încărcare mașini electrice vor fi amplasate la Murfatlar, Fetești, Vâlcele și Cernica.
V-ar putea interesa și:
- 30 de mașini electrice la vânzare
- Eco-vouchere: vor avea prioritate locuitorii din zona ZACA
- Mașina electrică – cum funcționează, cât consumă?
- Mașini plug in hybrid: 10 motive să iți cumperi una
- Adaptarea vechilor mașini la mobilitatea electrică, o soluție?
În Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 se vorbește despre instalarea de stații electrice pe trei autostrăzi (Autostrada Sibiu – Pitești, Autostrada A1: tronsoanele Nădlac–Timișoara–Sibiu, Pitești–București, Autostrada A2 București–Constanța).