OMV Petrom, staţii de încărcare electrice în 30 de benzinării

Autor: EVmarket Romania
omv petrom

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, va instala, în următorii doi ani, staţii de încărcare pentru maşini electrice în 30 de benzinării din România şi Bulgaria. Energia nu va fi gratuită.

Compania ar putea instala una sau mai multe staţii pentru mașini electrice în fiecare benzinărie, în funcţie de cerere. Stațiile vor fi alese în funcție de trafic.

Noi staţii OMV Petrom

“În următorii doi ani, vom instala staţii de încărcare în 30 de benzinării din România şi Bulgaria. Avem selectat furnizorul staţiilor, nu pot să-l numesc din motive de confidenţialitate. Energia nu va fi gratuită”, a declarat Radu Căprău, directorul diviziei Downstream Oil a OMV Petrom.

V-ar putea interesa și:

În prezent, OMV Petrom are o singură stație de încărcare pentru mașini electrice, într-o benzinărie OMV din București, inaugurată în 2017. Stația este cu încărcare rapidă și are o capacitatea maximă de alimentare de 50 kWh. La o astfel de stație, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în aproximativ 20 de minute.

Grupul are o reţea de 700 de benzinării în România (peste 400 de staţii Petrom si 50 de staţii OMV), Moldova, Bulgaria si Serbia. Anul trecut, grupul a obținut un profit net de 3,635 miliarde de lei, cu 11% mai mic față de cel din 2018, de 4,078 miliarde de lei. Vânzările au crescut cu 13%, la 25,48 miliarde lei, de la 22,52 miliarde lei în anul anterior.

V-ar putea interesa și:

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri deține 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

Urmărește-ne pe Facebook