AMBRA-E, proiect pentru 3.000 de stații. O parte, în România

Autor: Andreea Gutu
Stații de încărcare electrică gratuită, zap-pay, e.on, electric up, drive, ambra, Weltmeister, stații de reîncărcare, telekom romania,

AMBRA-E (AMBRA-Electrify Europe) este un proiect european realizat de Comisia Europeană, BEI și Enel X, prin care se urmărește instalarea a peste 3.000 de stații de încărcare a mașinilor electrice în Italia, Spania și România.

AMBRA-E

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice vor fi instalate în special de-a lungul a șapte coridoare de rețea transeuropeană de transport (TEN-T), care includ principalele drumuri de legătură dintre nodurile urbane și de-a lungul unor drumuri principale. Proiectul AMBRA-E ar putea fi finalizat până în 2022.

V-ar putea interesa și:

Proiectul AMBRA-E își propune să reducă timpii de încărcare necesari călătoriilor pe distanțe lungi în Italia, Spania și România.

Fondurile necesare pentru proiectul AMBRA-E depășesc 70 de milioane de euro.

Stațiile de încărcare vor deveni parte a rețelei publice de infrastructură de încărcare a Enel X și vor include modelele Quick (până la 22 kW AC), Fast (până la 50 kW DC fiecare) și Ultra-Fast (până la 350 kW DC fiecare).

V-ar putea interesa și:

Întreaga rețea va fi accesibilă pentru utilizatorii înregistrați prin aplicația Enel X Juice Pass, precum și prin intermediul partenerilor de interoperabilitate ai Enel X.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn