Norvegia, prima țară din lume cu stații de încărcare wireless

Autor: EVmarket Romania
statii de incarcare wireless taxi Bucuresti, Taxi București, numere taxi craiova, star taxi

Norvegia va fi prima țară din lume cu stații de încărcare wireless, iar Oslo va fi primul oraș din lume care va avea astfel de stații de încărcare pentru taxiuri electrice, în încercarea de a face acest sistem de transport să aibă zero emisii până în 2023.

4 locații vor permite încărcarea wireless

Până în vara 2020, patru locații vor permite încărcarea wireless a celor 50 de taxiuri electrice înmatriculate în Oslo. Primul taxi electric a intrat în serviciul de transport persoane în 2012.

Municipalitatea din Oslo lucrează cu firma de servicii finlandeze Fortum pentru instalarea plăcilor de încărcare în asfalt care se conectează la receptoarele de energie ale vehiculelor.

V-ar putea interesa și:

Încărcarea taxiurilor electrice devine mai rapidă, mai ușoară și automată permițând electrificarea flotei de taxi. Folosind inducția, care este mai eficientă din punct de vedere energetic, taxiurile pot fi încărcate wireless în timp ce așteaptă să preia pasagerii.

Stații de încărcare wireless – până la 75 de kW

Proiectul își propune să instaleze stații de încărcare wireless, prin inducție. Acestea permit încărcarea de până la 75 kW.

V-ar putea interesa și:

Aceasta va fi prima infrastructură wireless de încărcare rapidă pentru taxiuri electrice din lume și va ajuta, de asemenea, dezvoltarea în continuare a tehnologiei de încărcare wireless pentru toți șoferii de vehicule electrice.

Norvegia vrea ca toate mașinile noi vândute în țară să fie electrice până în 2025.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare