Ford va produce un vehicul electric la Craiova

Autor: Dan Vache
Ford E‑Tourneo Courier electric

Ford va produce un vehicul electric la Craiova în 2024. Noul vehicul comercial ușor va intra în producție în 2023, în urma unei investiții de 300 de milioane de dolari.

Fabrica Ford din Craiova urmează astfel Centrului de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și uzinei Ford Otosan din Kocaeli (Turcia), care vor produce vehicule complet electrice.

“Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice,” a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Noul vehicul comercial ușor va fi echipat cu motoare Ford pe benzină, precum și diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

V-ar putea interesa și:

Investiția totală Ford în operațiunile sale de producție din România – incluzând și investiția anunțată astăzi – se apropie de 2 miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008.

În ultimii ani s-au făcut îmbunătățiri semnificative la fabrica din Craiova; peste 600 de roboți au fost instalați pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. Aproximativ 6000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare din Craiova.

Ford și-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Primul pas spre un viitor electrificat la fabrica din Craiova a fost făcut în octombrie 2019, odată cu lansarea producției modelului Puma mild-hybrid.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare