Ford Mondeo va avea numai motorizări hibride

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset

Ford renunță la motoarele convenționale pe benzină pentru modelul Ford Mondeo în favoarea versiunilor hibride, diesel și benzină.

Anul trecut, Ford a extins gama Ford Mondeo Hybrid pentru a include un nou model wagon și variante Mondeo Hybrid ST-Line, pe lângă versiunile Titanium și Vignale. Clienții vor putea opta și pentru sisteme de propulsie diesel hibride complete sau sistemul de propulsie 2.0 litri EcoBlue diesel.

Tehnologia Modeo Hybrid combină un motor pe benzină de 2.0 litri cu un ciclu Atkinson, un motor electric, un generator și o baterie litiu-ion de 1.4 kWh.

Tehnologia de frânare regenerativă captează până la 90% din energia pierdută în mod normal în timpul frânării pentru a alimenta bateria. Puterea electrică este utilizată pentru o pornire silențioasă, în special în oraș, în scenariile start-stop din traficul cotidian, și pentru a sprijini motorul pe benzină în a oferi o eficiență optimă a combustibilului și emisiilor de CO2.

Recall Ford în România: rechemări 2020

Interfața SmartGauge pentru monitorizarea consumului de combustibil și energie include sistemul Brake Coach care ajută la returnarea eficientă a energiei de frânare către baterie.

Modelul Mondeo Hybrid este produs la fabrica Ford din Valencia, Spania- unde Ford va produce variante hibride și pentru modelele S-Max și Galaxy începând cu prima parte a anului viitor.

Ford Focus și Ford Fiesta, disponibile Mild-Hybrid

Ford va introduce 17 noi vehicule electrificate în Europa până la sfârșitul anului 2021 și anticipează că vehiculele electrificate vor reprezenta mai mult de 50% din vânzările de mașini ale companiei în Europa până la sfârșitul anului 2022 – depășind vânzările combinate ale modelelor convenționale pe benzină și diesel.

Ford Mondeo Hybrid

  • Mondeo Hybrid, cu patru uși, consum de combustibil de la 4,1 l / 100 km, emisii de CO2 de la 94 g / km NEDC (5,5 l / 100 km, 126 g / km WLTP)
  • Mondeo Hybrid wagon eficiență consum de combustibil de la 4.3 l/100 km, emisii de CO2 de la 99 g/km NEDC (5.6 l/100 km, 129 g/km WLTP)
  • Mondeo 150 PS 2.0 litri EcoBlue cu patru uși consum de combustibil de la 4,4 l / 100 km, emisii de CO2 de la 117 g / km NEDC (5,0 l / 100 km, 130 g / km WLTP)
  • Mondeo 150 PS 2.0 litri EcoBlue wagon consum de combustibil de la 4,5 l / 100 km, emisii de CO2 de la 119 g / km NEDC (5,1 l / 100 km, 133 g / km WLTP

“Trecerea la 100% producție hybrid pentru gama noastră pe benzină Mondeo este un alt mare pas înainte în călătoria de electrificare a Ford. Pentru clienții care conduc mai puțin de 20,000 de Km pe an, Mondeo Hybrid este o alegere inteligentă, oferind o soluție mai bună decât motorina, și beneficiile puterii electrice fără grija autonomiei”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte Marketing, Vânzări și Servicii, Ford Europa.

Vânzările de Mondeo Hybrid au atins 25% din totalul vânzărilor de Mondeo în Europa, în primele șapte luni ale acestui an comparativ cu întregul an 2019. Așadar, Mondeo Hybrid reprezintă mai mult de o treime din totalul vânzărilor Mondeo în acest an.

Ford Mustang Mach 1 va fi disponibil în Europa

Ford Mondeo Hybrid a crescut în popularitate și în UK cu 50%, și cu peste 40% în Italia, unde 75% dintre clienții Mondeo au optat pentru versiunea Mondeo Hybrid în primele șapte luni ale lui 2020.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare