HeyCharge dezvoltă încărcarea EV fără conexiune la internet

Autor: Cosmin Lixandru
heycharge statii

BMW i Ventures investeşte în HeyCharge, companie start-up germană care facilitează accesul la staţiile de încărcare pentru automobile electrice (EV) în complexe de apartamente, clădiri de birouri şi alte locaţii de infrastructură.

HeyCharge este prima companie care dezvoltă încărcarea EV fără conexiune la internet, care este o soluţie cheie pentru a ajunge în zone care până acum nu sunt acoperite.

Cu această tehnologie pot fi instalate încărcătoare în locaţii care înainte nu ar fi fost viabile din punct de vedere comercial.

În mod tradiţional, încărcătoarele EV necesită o aplicaţie sau un card RFID şi o conexiune adecvată la internet pentru a începe activarea. Cu toate acestea, majoritatea garajelor subterane nu au momentan un punct de acces la internet sau capacitatea de a instala astfel de staţii de încărcare.

HeyCharge comunică prin bluetooth

SecureCharge, tehnologia HeyCharge în curs de brevetare, elimină necesitatea unei conexiuni la interne, permiţând aplicaţiei şi încărcătoarelor să comunice direct prin bluetooth cu aplicaţia sau SDK al HeyCharge. Acest lucru maximizează disponibilitatea sistemului, minimizând în acelaşi timp latenţa dintre telefon şi încărcător.

Atunci când sunt combinate cu Access Point, componenta hardware simplă şi eficientă a HeyCharge, costurile totale pot fi reduse cu până la 80% în clădiri.

HeyCharge Access Point este un dispozitiv cu propriul panou (wallbox) care plasează minimul necesar pentru controlul accesului şi facturarea consumului pe partea clădirii, permiţând o instalare rapidă şi uşoară care poate fi realizată de orice electrician în câteva minute.

„Creşterea rapidă a pieţei de automobile electrice în următorii ani va necesita o mai mare dezvoltare a infrastructurii soluţiilor de încărcare pe tot globul”, a declarat Kasper Sage, partener executiv BMW i Ventures.

V-ar putea interesa și:

HeyCharge este o companie care face încărcarea automobilelor electrice omniprezentă şi accesibilă, începând cu modernizarea clădirilor de apartamente din Europa. Înfiinţată în 2020, tehnologia SecureCharge a HeyCharge, în curs de brevetare, maximizează satisfacţia utilizatorilor şi optimizează economia unităţii pentru clienţi şi parteneri, eliminând nevoia de conexiune la internet la faţa locului.

Echipa HeyCharge este un amestec internaţional unic, cu o echipă fondatoare care este 50% americană şi 50% germană, împreună cu majoritatea inginerilor aflaţi la Kiev (Ucraina). Compania este susţinută de BMW i Ventures şi de acceleratorul de companii start-up Y Combinator.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn