Autonomie Lancia Ypsilon electrică

Autor: Cristian Gubandru
Lancia Ypsilon electrica

Italienii au dezvăluit noua Lancia Ypsilon electrică, care ajunge pe piață anual acesta. Primele mașini electrice, care vor fi livrate, fac parte dintr-o ediție limitată la 1906 de exemplare numerotate și numite Lancia Ypsilon Cassina, realizate împreună cu producătorul italian de mobilă Cassina.

Este 1906 reprezintă anul în care Lancia a fost fondată.

Noua Lancia Ypsilon împrumută elemente de design de la conceptul Pu+Ra HPE, precum grila frontală și stopurile.

Design

Identitatea modelului Lancia Ypsilon este modelată în mare măsură de luminile spate iconice cu LED-uri, un tribut adus legendarei Lancia Stratos din anii 70. Aceste lumini încadrează noul logo Lancia, inspirat de un font care reflectă excelența modei italiene și este strâns legată de istoria brandului. Un element de design izbitor este integrarea orizontală a literei Y în cercurile luminoase.

Partea frontală a modelului Lancia Ypsilon prezintă o reinterpretare modernă a grilei istorice Lancia, „Calice”. Acest lucru este prezentat într-o formă avangardistă, accentuată de trei raze de lumină LED, care creează un aspect incomparabil și impresionant vizual zi și noapte.

„Calice of Light” închide cu grație noul logo Lancia realizat din oțel inoxidabil și definește identitatea grafică a renașterii mărcii.

Sistemul de infotainment S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation) este un element cheie al tehnologiei Lancia. S.A.L.A. este un sistem complet personalizabil, cu widget-uri, două ecrane HD și o unitate centrală de control pentru audio, ventilație și iluminat. Acesta permite reglarea cu ușurință a atmosferei în vehiculul, fie cu un gest simplu, fie prin comanda vocală.

Autonomie Lancia Ypsilon electrică

Noua Lancia Ypsilon Electrică are un motor electric de 120 de cai putere și o baterie de 51 kWh, care îi oferă o autonomie de 403 de kilometri cu o singură încărcare. Timpul de încărcare de la 0 la 80% este de 30 de minute. Ypsilon are o garanție de 8 ani pentru baterie.

Mașina electrică italiană accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,2 secunde.

Ypsilon vine în standard cu jante din aliaj de 17 inch, faruri cu LED și un sistem de infotainment cu ecran tactil de 7 inch, o serie de funcții de siguranță, inclusiv frânare automată de urgență, avertizare de părăsire a benzii și airbag-uri. Alte caracteristici sunt un acoperiș panoramic, scaune din piele, încălzite și un sistem de navigație.

Prețul Lancia Ypsilon Electrică ar putea fi similar cu al modelelor Opel Corsa electric și Peugeot 208 electric, în jur de 35.000 euro cu TVA.

V-ar putea interesa și:

Specificații Lancia Ypsilon Electrică :

Putere: 120 CP
Tip baterie: litiu-ion
Capacitate baterie: 51 kWh
Autonomie: 403 km
Timp de încărcare: 30 de minute (de la 0 la 80%)

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare