S-au deschis circulației primii 13,17 km din autostrada Sibiu – Pitești

Autostrada Sibiu-Pitești (123 km) are 6 secțiuni

Autor: Andreea Gutu
km de autostrada, autostrada sibiu - pitesti

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că pe 15.12.2022, începând cu ora 15:00, s-au dat în trafic primii 13,17 km din autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 1, Sibiu – Boița, cu 4 luni mai devreme față de termenul contractual de finalizare, respectiv aprilie 2023.

Atenția acordată de managementul și personalul tehnic din CNAIR, dublată de mobilizarea bună a antreprenorului, au condus către acest rezultat pentru deschiderea circulației pe primii kilometri din autostrada Sibiu – Pitești.

S-au deschis circulației primii 13,17 km din autostrada Sibiu – Pitești

”De astăzi, ne vom bucura de primii 13,17 km ai acestei autostrăzi extrem de importante, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este importantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a țării noastre.

De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați. Acest obiectiv al României și al Uniunii Europene este așteptat de mai bine de trei decenii”, a precizat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Construcția acestei secțiuni din autostrada Sibiu – Pitești a beneficiat de finanțare din fonduri europene (POIM 2014-2021) în valoare de 612,65 milioane lei, fără TVA.

Autostrada Sibiu-Pitești (123 km) are 6 secțiuni:

Proiectul de realizare al Autostrăzii Sibiu-Pitești (123 km) este împărțit în 6 secțiuni, din care cinci pe traseul viitoarei șosele de mare viteză, iar a șasea, pe traseul noului drum de legătură cu DN 73C.

  1. Tronsonul 1 Sibiu – Boita (13 km),
  2. Tronsonul 2 Boita – Cornetu (30,35 km),
  3. Tronsonul 3 Cornetu – Tigveni (37,4 km),
  4. Tronsonul 4 Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km),
  5. Tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș (30,35 km),
  6. Tronsonul 6 Conexiune DN 73C – Nod Tigveni.

Supranumit și „Drumul celor trei capitale” – Curtea de Argeș, Câmpulung, Târgoviște, DN 73C face parte din proiectul Autostrăzii Pitești-Sibiu, șoseaua urmând să realizeze o conexiune directă între Râmnicu Vâlcea și autostradă.

Deși DN 73C are în total 69,6 km, esențiali pentru proiectul Autostrăzii Pitești-Sibiu sunt doar 14 km, cei aflați între Râmnicu Vâlcea și viitorul nod rutier de la Tigveni.

V-ar putea interesa și:

Scopul principal al investiției este preluarea traficului generat de punerea în operare a Secțiunii 5 și realizarea unei legături rutiere directe între municipiul Râmnicu Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești.

Autostrada Sibiu Pitești va avea 71 de poduri, 58 de viaducte, 10 pasaje, 9 tuneluri și 8 noduri rutiere. De-a lungul întregii șosele urmează să se monteze garduri înalte de 3 metri, care să nu permită accesul pe carosabil al animalelor mari, cum ar fi urșii.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn