Mercedes-Benz vrea să învingă Tesla, la autonomie, cu noul CLA electric

Autor: EVmarket Romania
Mercedes CLA concept

Mercedes-Benz se pregătește de lansarea unui nou model electric, sedanul CLA electric, despre care spune că va învinge orice model Tesla în ceea ce privește autonomia și timpul de încărcare. Însă, până în 2024 – 2025, când va fi lansată mașina electrică germană, ne așteptăm ca Tesla să îmbunătățească autonomia.

Viitorul Mercedes-Benz CLA va fi oferit atât sedan cât și Shooting Brake sau crossover. Modelul va avea motorizări electrice și termice și va fi produs în Germania, Ungaria și în China.

Autonomie Mercedes-Benz CLA sedan

Producătorul german de automobile spune că noul CLA sedan electric are o autonomie de 750 de kilometri WLTP (466 de mile) și un consum de circa 12 kWh/100 km.

Mașina electrică germană depășește astfel cu aproximativ 112 km cea mai mare autonomie a unui model Tesla.

Având în vedere aceste cifre, capacitatea bateriei ar trebui să fie de aproximativ 90 de kWh.

V-ar putea interesa și:

Noul CLA primește o arhitectură de 800 de volți și se poate încărca cu până la 250 de kW la o priză de încărcare rapidă.

Mercedes CLA electric se va încărca mai repede decât o Tesla. În 15 minute, modelul electric german poate primi energie pentru o autonomie de 400 de kilometri, în timp ce Tesla adaugă aproximativ 320 de km.

Noul concept Mercedes-Benz are la bază noua arhitectură Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) pe care vor fi dezvoltate viitoarele modele electrice germane.

CLA concept

V-ar putea interesa și:

Propulsorul electric (MB.EDU) al noului concept are 238 CP și este cuplat la o cutie de viteze automată cu două trepte. Acesta este dezvoltat de către Mercedes-Benz.

Datorită tehnologiei Vehicle-to-Home (V2H) și Vehicle-to-Grid (V2G), mașina electrică va putea fi folosită și ca sursă de energie pentru alimentarea cu curent electric a unei locuințe.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn