Rezervare număr înmatriculare în 2024. Iată cum poți păstra plăcuțele

Autor: Andreea Gutu
Verificare numar inmatriculare rezervarea numărului de înmatriculare auto Numere preferențiale, cerere restituire placute

Rezervare număr înmatriculare: Păstrarea și rezervarea numărului de înmatriculare auto poate fi solicitată de către titularul certificatului de înmatriculare autorității care a efectuat înmatricularea. 

Cererea pentru păstrarea și rezervarea numărului de înmatriculare auto se poate face până la momentul radierii vehiculului, al expirării solicitării anterioare de păstrare sau al transcrierii / transmiterii dreptului de proprietate pe numele dobânditorului.

Acte necesare rezervare număr înmatriculare

  • Cerere rezervare număr înmatriculare;
  • actul de identitate al solicitantului sau documentele care atestă dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul persoanei juridice, în original și copie;.
  • dovada achitării tarifului de păstrare a combinației numărului de înmatriculare – 30 lei (pentru modalitățile de plată consultați secțiunea taxe și tarife).

V-ar putea interesa și:

Termenul pentru păstrarea numărului de înmatriculare

Ca urmare a modificărilor legislative,.valabilitatea pentru păstrarea numărului de înmatriculare este de 1 an de la data solicitării, cu posibilitate de prelungire consecutivă pe o perioadă de maximum 3 ani. Combinația nu poate fi cedată în favoarea altei persoanei fizice sau juridice.

V-ar putea interesa și:

Termenul de un an curge de la data înregistrării cererii de păstrare la serviciile.publice comunitare regim premise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

V-ar putea interesa și:

Pentru al doilea, respectiv al treilea an de prelungire, se recomandă să depuneți cererile de păstrare înainte de data expirării termenului de păstrare. În caz contrar, veți pierde dreptul de păstrare, combinația devenind disponibilă la cerere, oricărei persoane.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn