Procedura de înmatriculare va fi simplificată

Autor: Andreea Gutu
inmatriculare

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) informează că a fost publicat în Monitorul Oficial al României noua procedura de înmatriculare, înregistrare, radiere și eliberare autorizație de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

Modificările aduse actului normativ fac parte dintr-o serie de invervenții necesare în vederea debirocratizării serviciilor publice pe măsura creșterii gradului de digitalizare în România.

Simplificarea procedurii de înmatriculare constă în :

– Posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi, în numele cumpărătorului în baza unui contract de mandat încheiat între aceștia.

Acte necesare înmatriculare auto în 2020

– Eliminarea unor documente pentru următoarele operațiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), transcriere (fisa de inmatriculare) .

Plata facturilor prin Ghișeul virtual (Ghișeul.ro) 

– Crearea premiselor pentru furnizarea serviciilor online la operațiunile: eliberare duplicat certificat de inmatriculare, radiere din oficiu, păstrare combinație număr.

V-ar putea interesa și:

– Procedurarea unor activități care nu erau prevăzute în varianta anterioară a acestui ordin (duplicat placa cu număr de înmatriculare, păstrare combinație număr de înmatriculare).

– Instituirea verificării conformității plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deținătorul și-a exprimat opțiunea de păstrare, cu standardele în vigoare și calitatea acestora.

Verificare număr online. Iată procedura

– Stabilirea unei perioade determinate în care poate fi solicitată atribuirea unei combinații păstrate a numărului (1 an), precum și posibilitatea prelungirii acestei perioade.

– Extinderea sferei solicitanților care pot beneficia de autorizații de circulație pentru probe.

V-ar putea interesa și:

– Clarificarea situației categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul primarului localității prin armonizarea cu prevederile actului normativ de rang superior.

– Stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitată la 5 zile, pentru vehiculele care nu prezintă documente de înmatriculare anterioare – în original, perioadă ce poate fi prelungită până la 90 de zile numai cu obținerea unei certificări a identității de la autoritatea competentă (RAR).

Foto: aymane jdidi from Pixabay      Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare