Verificare număr înmatriculare online. Iată procedura

Autor: Dan Vache
Verificare numar inmatriculare rezervarea numărului de înmatriculare auto Numere preferențiale, cerere restituire placute

Verificare număr înmatriculare online: Înainte de a merge cu dosarul care conține actele de înmatriculare auto pentru a-l depune la DRPCIV puteți verifica disponibilitatea unor combinații preferate (verificare numere auto) pentru numărul de înmatriculare.

Cum se face o verificare număr înmatriculare

Puteți face o verificare număr înmatriculare online la această adresă web a DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor), însă este necesar să treceți o adresă de e-mail, fie ea și incorectă. Oricum vi se afișează pe loc dacă numărul de înmatriculare este sau nu disponibil.

Dacă treceți și adresa de e-mail personală, veți primi un mesaj automat în care veți avea acea combinație de număr dorită, evident, dacă este sau nu disponibilă.

Puteți face mai multe încercări pentru verificare număr înmatriculare / verificare număr auto. Ar fi bine să le notați pe toate pe o hârtie și să le prezentați polițistului la ghișeul de înmatriculări când vă întreabă dacă doriți numere personalizate. De ce? Pentru a fi sigur că a înțeles corect combinația de numere pe care vreți să o aveți.

V-ar putea interesa și:

Ce numere înmatriculare disponibile există puteți afla și direct de la polițist, la ghișeul de înmatriculare auto, unde puteți face o verificare numere auto disponibile (verificare număr înmatriculare)

Cost numere preferențiale

Numerele preferențiale costă 85 lei. Dacă le schimbați pe cele de pe mașină trebuie să le predați polițistului, odată cu dosarul. Aflați aici disponibilitate număr înmatriculare.

Plăcuțele cu numărul de înmatriculare vechi, dacă au fost rezervate /  păstrate de fostul proprietar, trebuie să aveți o copie a dovezii că au fost rezervate, altfel procedura prevede că acestea să fie predate polițistului. Dacă numerele de pe mașina second-hand au fost păstrate de fostul proprietar, numere la rând, așa cum se nimeresc din sistem vă vor costa 40 de lei.

V-ar putea interesa și:

Acte necesare schimbare numere auto:

  1. Cererea solicitantului;
  2. Cartea de identitate a vehiculului în original;
  3. Certificatul de înmatriculare în original;
  4. Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
  5. Copia contractului de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA) în termenul de valabilitate;
  6. Dovada achitării contravalorii certificatului de înmatriculare – 49 lei (pentru modalitățile de plată consultați secțiunea taxe și tarife).
  7. Dovada de plată a contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi, după caz, a tarifului legal de atribuire a unei combinaţii preferenţiale a numărului de înmatriculare (pentru modalitățile de plată consultați secțiunea taxe și tarife); 85 lei
  8. Actul de identitate al solicitantului, în original;
  9. În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu: certificat constatator eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului), precum și împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie;
  10. Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

V-ar putea interesa și:

Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal în contul trezoreriei statului.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

# verificare numere auto # verificare numar auto # verificare număr înmatriculare

Știri similare