Tesla taxi: Un român a decis să facă taxi cu o Tesla Model S

Autor: EVmarket Romania
tesla taxi

Tesla a devenit cea mai căutată mașină de către companiile de taxi din Europa și America pentru autonomia mare și confortul oferit pasagerilor. Aceste atuuri au fost și factorii de decizie pentru Sima Ovidiu, un român din Târgu-Mureș, care a decis să cumpere o Tesla Model S pentru taxi.

Tesla taxi

Sima Ovidiu a cumpărat din România o Tesla Model S cu aproximativ 40.000 de euro, pe care speră să o amortizeze după circa 85.000 de km parcurși în regim de taxi.

Deși face taxi cu o mașină exclusivistă, tariful de zi este de 2,44 lei pe km, iar cel de noapte de 2,89 lei pe km. Mașina a fost pregătită pentru taxi în mai puțin de două săptămâni, iar acum face parte din flota Taxi Relaxa.

„Am ales Tesla Model S, în locul altui model electric, pentru confort. Stau multe ore în mașină. Autonomia de 400 de km și siguranța oferită au fost alte criterii de care am ținut cont. Plus și cea mai mare problemă, poluarea. Sunt un susținător al ecologiei”, a declarat pentru EVmarket.ro Sima Ovidiu.

V-ar putea interesa și:

Întrebat despre ce impresii au clienții când văd un taxi Tesla Model S în România, Sima Ovidiu a adăugat: „Unii clienți sunt uimiți, alții sunt fascinați, emoționați. Pentru mulți este prima dată când călătoresc într-o Tesla. Nu este o mașină pe care o vezi des pe străzi. Sunt și clienți care nu bagă de seamă, nu toată lumea cunoaște mărcile de mașini”.

Pentru postări noi despre taxiul Tesla puteți urmări pagina de Facebook și canalul de YouTube.

V-ar putea interesa și:

Acest Tesla Model S are un rulaj de 104.000 km, este fabricat în 2015 și are o baterie de 85 kWh, care îi oferă o autonomie de 400 de km. Exemplarul este unul dintre primele 70.000 de unități, fabricate între 2012 și 2015. La acea vreme, a fost considerată una dintre cele mai avansate mașini de pe planetă. Tesla Model S P85D a avut în 2015 un preț de pornire de 100.000 de dolari, iar cu opțiuni prețul urca la 130.000 de dolari.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare