Tesla dezvăluie prototipul unui ventilator realizat cu piese auto

Autor: EVmarket Romania

Tesla dezvăluie prototipul unui ventilator medical, realizat cu piese auto, pentru bolnavii de Coronavirus. Ventilatorul Tesla utilizează un ecran tactil de la Model 3 și alte piese auto.

Procesul de fabricație al unui ventilator

Compania americană arată într-un videoclip procesul de fabricație al unui ventilator, care include piese din vehiculele electrice Tesla.

V-ar putea interesa și:

Ventilatorul Tesla folosește sistemul de infotainment al Model 3 pentru a alimenta un computer tot de la acest model, care, la rândul său, controlează o galerie de flux de aer. Un rezervor de aer este utilizat ca, cameră de amestecare a oxigenului. Aerul este presurizat și introdus în tuburi, oferind unui pacient aer pentru a respira normal. Echipa folosește pentru ventilator și un ecran tactil Model 3 pe postul de controler.

Ventilatoarele au ecrane care furnizează medicilor informații precum presiunea aerului, fluxul de aer și volumul, concentrația de oxigen.

V-ar putea interesa și:

Tesla și-a propus să ajute la producerea de ventilatoare la sfârșitul lunii martie, după ce CEO-ul Elon Musk a declarat că a avut o discuție cu echipa de inginerie a Medtronic. Echipa de ingineri Tesla spune că piesele mașinilor sale au fost compatibile pentru producția unui ventilator.

Ventilatoarele rămân o raritate în anumite locații ale lumii. COVID-19 este un virus respirator care atacă plămânii.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn