Un start up a lansat o mașină electrică mai rapidă decât Tesla

Autor: Andreea Gutu

Drako Motors, un start up fondat în Silicon Valley de către antreprenorii americani, Dean Drako și Shiv Sikand, a lansat primul său supercar electric cu o producție limitată la 25 de unități – Drako GTE.

Start up american

Pentru că Tesla este recunoscută pentru mașinile sale puternice, Drako Motors a pus la încercare o Tesla Model S P100D Ludicrous+. Așadar, avem o întrecere între o mașină electrică de familie versus o mașină electrică sport.

Drako GTE este un coupe cu 1.200 de Cai Putere (8.800 Nm) și un preț de pornire de 1,25 de milioane de dolari. Cu aceste cifre, am fost surprinși că GTE nu a fost semnificativ mai rapid decât Tesla.

V-ar putea interesa și:

Deși acest start up nu a făcut publice performanțele modelului sau Drako GTE se pare că acesta poate accelera până la 100 de km/h în aproximativ două secunde.

Model S P100D Ludicrous+ are 771 CP (sursa: mobile.de) și folosește două motoare electrice pentru a avea tracțiune integrală, câte unul pe fiecare osie. Este un model rapid, atinge 100 de km/h în 2,4 secunde și o viteză maximă de 261 km/h.

Drako GTE

Drako GTE folosește aproape de două ori mai mult putere având patru motoare electrice (225 kW fiecare), câte unul care dă putere la fiecare roată și un pachet de baterii de 90 kW 450 V. Viteza maximă este de 331 km/h.

„Cu patru motoare și algoritmi software putem aplica cu exactitate atât cuplul pozitiv cât și negativ pentru a controla acțiunea exactă la fiecare roată. Softul oferă un nivel de control imposibil pe mașinile tradiționale, unde există un singur motor și diferențele sunt mecanice. Drako DriveOS calculează cuplul la fiecare roată de 1.000 de ori pe secundă (1ms), oferind o capacitate de viraj fără egal”, spun reprezentanții Drako.

Coupe-ul american are patru comutatoare montate pe consolă pentru diverse situații: controlul cuplului, controlul stabilității, distribuția puterii față – spate și controlul frânarii regenerative.

De asemenea, Quattro Manettino oferă posibilitatea de a selecta una dintre cele șase condiții de suprafață a drumului: Race, Track, Dry, Rain, Snow, Ice, optimizând performanțele mașinii electrice.

V-ar putea interesa și:

Cu toate acestea, Drako va trebui cumva să convingă clienții că GTE-ul său bazat pe un șasiu al Fisker Karma merită să fie achiziționat în locul lui Rimac C_Two sau a viitoarei generații Tesla Roadster.

Drako GTE vine cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S (Față: 295/30/21; Spate: 315/30/21).

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare