VIDEO: Computere gigant și tehnologie SF în motoarele Tesla

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
computere tesla, motor tesla, motor electric

Computere gigant sunt părți din motoarele Tesla. Americanii de la What’s Inside? au desfăcut un motor de Tesla pentru a afla de ce mașinile lui Elon Musk sunt atât de performante. Tehnologia folosită de Elon Musk șochează industria auto pentru că sfidează legile fizicii.

Computere Tesla

Acest motor Tesla a fost fabricat în anul 2012, însă are o tehnologie care poate fi numită avansată și după 7 ani de la lansare. Motorul, care conține un computer gigant, este cel pe care Tesla îl montează pe puntea spate pe sedanul Model S și SUV-ul Model X.

Motoarele Tesla par dezvoltate cu tehnologie din centre aerospațiale

Unele dintre piesele și materialele pe care le-au găsit youtuberii în interiorul motorului Tesla Model S din 2012 sunt un procesor mare de calculator, trei plăci de bază cu circuite integrate, pad-uri termoconductoare din siliciu, angrenaje uriașe, un lichid de răcire albastru și unul de transmisie roșu.

V-ar putea interesa și:

Motoarele Tesla sunt uimitor de simple, dar foarte avansate din punct de vedere tehnologic, prezența unor computere mari în interiorul lor cred că spune totul. 

Iată în acest video cum arată circuitele din interiorul unui motor Tesla și cât de greu este de desfăcut. Videoclipul oferă o perspectivă fascinantă asupra funcționării unuia dintre cele mai avansate motoare electrice din lume.

V-ar putea interesa și:

Motoarele electric au mai puține părți în mișcare, de aceea sunt mai puțin vulnerabile la uzură in comparație cu motoarele pe benzină. 

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare