Kulata Promachonas: Cozi de 10 km la intrare în Grecia

Autor: EVmarket Romania
Kulata Promachonas Grecia, Bulgaria, aglomeratie

Cozile de mașini ajung la 10 km la granița bulgară-greacă Kulata Promachonas, în dimineața zilei de 6 iulie, partea bulgară a frontierei, scrie The Sofia Globe. Kulata Promachonas este singura intrare rutieră în Grecia.

După cozile îndelungate formate în weekend la trecerea de frontieră Kulata Promachonas, luni situația a fost neschimbată. Traficul a fost intens pe tot parcursul nopții, cea mai mare parte formată de turiștii sârbi care au încercat să facă trecerea înainte de a intra în vigoare interdicția de a intra în Grecia. Grecia a anunțat duminică că urmează să interzică accesul persoanelor care vin din Serbia, până în 15 iulie, din cauza creșterii infecțiilor cu Covid-19 în această țară în ultimele zile.

Decizia a determinat proteste din partea proprietarilor de hoteluri din Grecia care se confruntă cu grad scăzut de ocupare în acest sezon turistic.

Kulata Promachonas – peste 4 ore timp de așteptare

Mașinile așteaptă mai mult de 4 ore, în medie, pentru a trece frontiera bulgară-greacă Kulata Promachonas. Șoferii au fost sfătuiți să se aprovizioneze cu apă și alimente.

Situația s-a agravat și mai mult prin faptul că trecerea de frontieră Makaza Komotini a fost închisă pe 5 iulie pentru tot traficul, cu excepția persoanelor care dețin proprietăți în Grecia și celor care au contracte de muncă la sud de graniță. Acest punct de control a continuat să funcționeze săptămâna trecută chiar și după ce Kulata Promachonas a fost desemnat drept singurul punct de intrare în Grecia la granița cu Bulgaria, printr-un anunț din 1 iulie.

V-ar putea interesa și:

Grecia a început să primească turiștii internaționali pentru a-și ajuta industria turistică, dar a pus la punct un protocol care impune tuturor cetățenilor staini să completeze câteva formulare începând cu 1 iulie.

Completați online formularul pentru intrare în Grecia

Pentru a evita timpi suplimentari de aşteptare la frontieră, MAE îi îndeamnă pe cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa travel.gov.gr, cu cel puţîn 48 de ore anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Bulgarii dau amenzi românilor care vin din Grecia

Mai mulți români anunță pe Facebook Forum Grecia că au fost amendați de bulgari deși au plătit vinieta de pe telefon. Românii spun că din lipsa semnalului plata se face după 40 de minute de la intrarea în Bulgaria, iar polițiștii bulgari speculează acest lucru și dau amenzi. La prima cameră de citit vinieta, din localitatea Vidin, apare că aceasta nu este plătită, prin urmare bulgarii dau amenzi de 36 de euro de mașină. Românii întorși din Grecia recomandă ca plata vinietei să se facă doar la ghișeu în vamă.

V-ar putea interesa și:

Sursa foto: Facebook / Forum Grecia

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn