Când au loc lucrările pe Podul Prieteniei, care leagă Giurgiu de Ruse

Autor: Cosmin Lixandru
podul prieteniei dunare giurgiu bulgaria

Lucrările de reparații pe Podul Prieteniei, care leagă Giurgiu de Ruse, vor începe pe 10 iulie 2024, pe partea bulgară, anunță autoritățile.

Traficul va fi restricționat, pe partea bulgară. Circulația se va desfășura pe o singură bandă, alternativ, dirijată de semafoare. Se estimează timpi de așteptare semnificativi, mai ales în perioadele de vârf.

Cei care tranzitează Bulgaria pentru a ajunge în Grecia vor face considerabil mai multe ore. Traversarea podului se va face pe o bandă de circulație.

Podul Prieteniei are o lungime totală de 4.088 de metri. Podul Prieteniei are o înălțime maximă de 55 de metri deasupra nivelului Dunării, atinsă la nivelul turnurilor de la capetele podului. Adâncimea de înfundare a pilonilor de fundație ai podului atinge 30 de metri sub nivelul fundului Dunării.

Se compune din două secțiuni distincte:

  • Secțiunea centrală: Are o lungime de 85 de metri și poate fi ridicată pentru a permite trecerea navelor mai mari.
  • Secțiunile laterale: Fiecare secțiune laterală are o lungime de 2.001 metri și include o cale rutieră cu două benzi, o cale ferată și trotuare pentru pietoni.

Podul a fost proiectat pentru a permite trecerea navelor de mare gabarit, motiv pentru care secțiunea centrală poate fi ridicată cu ajutorul unor mecanisme hidraulice.

Când au loc lucrările pe Podul Prieteniei, care leagă Giurgiu de Ruse

Durata lucrărilor este de aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare bandă. Disconfortul va fi considerabil.

Lucrările vor fi executate zilnic, timp de 10-12 ore, pe timpul zilei.

Proiectul este planificat în 6 etape, începând cu reparația majoră a suportului instalației pe teritoriul Bulgariei.

Podul Prieteniei, care leagă Giurgiu de Ruse peste Dunăre, a fost inaugurat pe 20 iunie 1954. Construcția sa a demarat la începutul anului 1952, la inițiativa liderilor comuniști din România și Bulgaria, cu sprijinul financiar semnificativ al Uniunii Sovietice. Finalizat în doi ani și jumătate, podul era, la acea vreme, cel mai mare pod combinat (rutier și feroviar) din Europa.

De-a lungul timpului, Podul Prieteniei a jucat un rol crucial în facilitarea comerțului și a circulației dintre România și Bulgaria, devenind un simbol al legăturilor dintre cele două țări.

Astăzi, podul face parte din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T și este o rută importantă pentru traficul de mărfuri și pasageri.

Podul Prieteniei este unul dintre cele mai mari poduri metalice din lume construite la sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost considerat, la vremea inaugurării sale, cel mai lung pod din Europa și al treilea din lume.